Η πρώτη χρονιά του Basketball Champios League ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με την Τενερίφη να κατακτάει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της. Η δεύτερη χρονιά αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστική καθώς η Fiba όρισε νέους κανονισμούς στην «φρέσκια» διοργάνωση και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγαλύτερο.

Αρχικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League θα είναι 32 και όχι 40 όπως φέτος. Οι 24 θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προέρχονται από την διαδικασία των προκριματικών. Έπειτα οι 4 πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στους 16 ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-6 θα συνεχίζουν στο Eurocup.

Επίσης το χρηματικό έπαθλο για τον νικητή της διοργάνωσης  θα είναι το διπλάσιο σε σχέση με φέτος καθώς μετά την πρόσφατη επιτυχία της,η Τενερίφη εισέπραξε το ποσό των 500.000 ευρώ ενώ του χρόνου η αμοιβή θα ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο. Τέλος τα προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 19/9 ενώ στις 2/10 θα έχουν γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος.στο τουρνουά. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει έπειτα από 8 μέρες και θα ολοκληρωθεί στις 7/2 ενώ το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί το τριήμερο 4/5-7/5.