Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός για περίπου 20 λεπτά, με την είσοδο του Αντώνη Κόνιαρη να αλλάζει τα δεδομένα στην εικόνα της ομάδας, όμως ο κακός χειρισμός των τελευταίων λεπτών και των κρίσιμων φάσεων χάρισε τη νίκη στην Γκαζιαντέπ. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπράντον Τράις, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 22 πόντους 22 πόντους, έχοντας όμως και 2/7 τρίποντα, ενώ θετική ήταν η παρουσία και του Κέβιν Ντίλαρντ, με τον Αμερικανό γκαρντ να μετρά 15 πόντους και 3 ασίστ, έχοντας όμως και αυτός υψηλό ποσοστό αστοχίας από τα 6,75 (2/8 προσπάθειες). Στα αξιοσημείωτα η χρησιμοποίηση του Λάκι Τζόουνς για 36 λεπτά, με τον Αμερικανό να δείχνει σημάδια κούρασης στα τελευταία λεπτά και να φέρει ευθύνες στις κρίσιμες φάσεις.

Το Ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε για ένα ακόμα παιχνίδι μουδιασμένα και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα η Γκαζιαντέπ να πάρει από νωρίς προβάδισμα με τους Θεσσαλονικείς να κυνηγούν στο σκορ. Η είσοδος αρχικά του Αντώνη Κόνιαρη και στη συνέχεια του Θοδωρή Καρρά στα τελευταία δευτερόλεπτα του α’ δεκαλέπτου βελτίωσε την εικόνα των “ασπρόμαυρων”, με τον νεαρό γκαρντ να δίνει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και να ελευθερώνει τον Ντίλαρντ ή τον Τράις, με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει στο 18-23.

Στο β’ δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε καλύτερος και προσπάθειες να βελτιώσει την άμυνα του, εκεί όπου βέβαια ο Βίκτορ Ραντ, γνωστός από την θητεία του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε ότι ήθελε τόσο κάτω από τη ρακέτα όσο και από τα 6,75. Οι Θεσσαλονικείς παρόλα αυτά κατάφεραν να βρουν λύσεις, κυρίως από την περιφέρεια, με τους Τράις και Ντίλαρντ να βοηθούν στο σκοράρισμα και το ημίχρονο να κλείνει στο 38-42.

Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν χάρη στις προσπάθειες και τα κερδισμένα φάουλ του Λάκι Τζόουνς να προηγηθούν στο σκορ και χάρη σε ένα σερί 8-0 στο 25′ ένιωσαν για πρώτη φορά ότι μπορούν να γνωρίσουν την πρώτη τους νίκη. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα από την άλλη έδειχνε σημάδια κόπωσης και πρόβλημα στην επίθεση, με την παρουσία κάτω από το καλάθι και του Κρουμπάλι και του Κλάσεν να δίνει λύσεις στην άμυνα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κλείσει την περίοδο προηγούμενος με 61-58.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως το φινάλε δεν είχε… happy end, με τα πολλά ατομικά λάθη, τόσο λόγω κούρασης όσο και λόγω ποιοτικότερων λύσεων από πλευράς Γκαζιαντέπ, να κάνουν τον ΠΑΟΚ να χάνει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Οι Τούρκοι έτρεξαν στα τελευταία 3′ λεπτά ένα σερί 2-11 με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κυνηγά στο τέλος τον αγώνα, χωρίς όμως να πάρει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-42, 61-58, 82-85.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 15 (2/8 τρίποντα), Κλάσεν 6 (2/7 δίποντα, 2/4 βολές), Κρουμπάλι 6 (6/12 βολές), Κόνιαρης 2 (3 ασίστ), Καρράς 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 1 (0/3 σουτ, 1/2 βολές), Κατσίβελης 6, Τζόουνς 18 (2), Τρις 22 (7/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές.

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ (Δέδας): Άρμαντ 20 (5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ασίστ), Ραντ 17 (7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Ουάιτ 19 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χατσίγιεβα 4, Λάιονς 4, Ουίλιαμς 3, Μπάλαζιτς 13 (2), Ογκούτ 5 (1), Τσίνκο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!