O Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση απέναντι στην Νεπτούνας η οποία ήταν σχεδόν στο +10 στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα αν εξαιρέσουμε την δεύτερη και καλύτερη περίοδο που είχε στον αγώνα ο ΠΑΟΚ. Κορυφαίοι για την λιθουανική ομάδα οι Γκαίλιους με 13 και Ολισεβίτσιους. Απο τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο Άνταμ Σμίθ με 19 πόντους.

Ο Αγώνας 

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νευρικά στην επίθεση με πολλά λάθη ,αντίθετα με την Νεπτούνας η οποία έβρισκε σκορ είτε με καλάθια κοντά στο καλάθι είτε μακριά από την γραμμή του τριπόντου με αποτέλεσμα να φτάσει την διάφορα στο +16,(23-7).Ο Δικέφαλος του βορρά δεν έβγαλε αντίδραση ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Στον αντίποδα η Νεπτούνας βρήκε πολύ εύκολους πόντους από αιφνιδιασμούς μετά από συνεχόμενα λάθη των Θεσαλλονικιών με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο +20 για τους φιλοξενούμενους 31-11.

Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο παρουσιάστηκε ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση. Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν επιθετικά και με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σμιθ μείωσαν την διάφορα στους 9,(32-23),αλλά και αμυντικά ανάγκασαν την Νεπτούνας να πετύχει μόλις έναν πόντο σε 4΄.Η διαφορά μαζεύτηκε και ως του πέντε 34-29 όμως σε εκείνο το σημείο δυο τρίποντα των Λιθουανών ανέβασαν την διαφορά στο +11. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε εκ νέου απαντήσεις μειώνοντας την διαφορά στο -6, 41-35 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά μειώνοντας στους 2,ωστόσο στη συνέχεια έπαθε μπλακάουτ σε επίθεση και άμυνα, με την Νεπτούνας να εκμεταλλεύεται τα λάθη των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να αυξήσει πάλι την διαφορά στο +14. Το δεκάλεπτο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την Νεπτούνας να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στις δυο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας έτσι την διαφορά στο +20, 73-53. Με τον ΠΑΟΚ να μην βρίσκει λύσεις.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό καθώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της περιόδου να μειώσει την διαφορά, με την Νεπτούνας να εκτοξεύει την διαφορά μέχρι και το +25, 78-53. Το τελικό 94-72 είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 11-31, 35-41, 53-73, 94-72 

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ