Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Μπαϊρόιτ να έχει τον έλεγχο ειδικά στο α’ ημίχρονο, με τον Μάνι Χάρις να κρατάει σχεδόν μόνος του την “Ένωση” κοντά στο σκορ, όμως τα λάθη στο τέλος έφεραν τη νίκη. Πλέον με ρεκόρ 3-4 η ΑΕΚ μπαίνει σε μπελάδες ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση όντας στην 6η θέση του 3ο ομίλου.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ΑΕΚ, η οποία είδε τη Μπαϊρόιτ να είναι εύστοχη τόσο από τη γραμμή του τριπόντου  όσο και από μέση απόσταση και ένα σερί 17-4 έδωσε προβάδισμα με 22-9 στους Γερμανούς. Τόσο ο Καββαδάς όσο και ο Μπάρλοου υπέπεσαν σε λάθη με αποτέλεσμα να δώσουν κατοχές στη Μπαϊρόιτ, την ώρα που και επιθετικά η «Ένωση» ήταν άστοχη με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 25-11.

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου να είναι πιο εύστοχη και να καλύπτει σιγά σιγά την διαφορά που είχε δημιουργηθεί. Η ευστοχία του Κοξ βρήκε αρχικά τη Μπαϊρόιτ να προηγείται ακόμα και με +16, όμως τότε ανέλαβαν δράση οι αρχηγοί της «Ένωσης» με τους Σάκοτα και Μαυροειδή να υποστηρίζουν με τους πόντους το inside game, ενώ βρήκαν συμπαραστάτη τον Ελόνου, με τον Μάνι Χάρις να παλεύει σχεδόν μόνος του στην περιφέρεια και το ημίχρονο να κλείνει στο 46-35.

Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική, με τον Μάνι Χάρις να κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τη διαφορά. Ο Γιορκ με τον Μπρουκς προσπαθούσαν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, όμως η ευστοχία των Γκριν και Τζέιμς έφερε την ΑΕΚ να τρέχει ένα σερί 4-15 και να προηγείται με 50-53. Παρόλα αυτά η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα έδωσε δικαίωμα στην Μπαϊρόιτ να προηγηθεί ξανά στο σκορ και να κλείσει το δεκάλεπτο στο 60-55.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ να έχει πετύχει μόλις 2 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά του δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η Μπαϊρόιτ να εκμεταλλευτεί αυτή την αφλογιστία και να φτάσει το σκορ στο +11 (68-57). Παρόλα αυτά η αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων» στα τελευταία λεπτά και το επιθετικό κρεσέντο του Μάνι Χάρις έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (75-73), όμως τα λάθη στο τέλος έφεραν τη νίκη.

Ο έλεγχος

Πολυτιμότερος για την ΑΕΚ ο Μάνι Χάρις με 22 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ ουσιαστική βοήθεια προσέφερε και ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ βοήθειες στα ριμπάουντ έδωσε και ο Ντελρόι Τζέιμς μαζεύοντας 7 συνολικά. Μέτρια εμφάνιση από τους υπόλοιπους που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα για να έρθει η νίκη.

Από πλευράς Μπαϊρόιτ τη διαφορά έκανε ο Γιορκ με 22 πόντους ενώ πολύ καλός ήταν και ο Αμαΐζε με άλλους 13. Η Μπαϊρόιτ ουσιαστικά επωφελήθηκε από την υπεροχή στα ριμπάουντ (39 έναντι 31), αλλά και από τη διαφορά στην ευστοχία από τη γραμμή των 6,75, με την ΑΕΚ να έχει μόλις 4/27 τρίποντα, όταν η Μπαϊρόιτ είχε 54% (12/22).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-11, 44-35, 60-55, 80-73

ΜΠΑΪΡΟΪΤ (Κόρνερ): Ρόμπινσον 7, Κοξ 7 (1), Λίνχαρτ 3 (1), Ντόρεθ 7 (2), Σέιφερθ 5, ΜακΚρί 2, Βασάλσκι 5 (1), Αμάιζ 13 (3), Μπρουκς 9, Γιορκ 22 (4).

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελονού 6, Τζέιμς 4, Γκριν 7, Χάρις 22 (1/5 τρίποντα), Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 19 (3), Άτιτς, Λαρεντζάκης 2, Μπάρλοου 2, Μωραϊτης, Μαυροειδής 5, Καββαδάς 2.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ!

Περισσότερα σε λίγο…