Η ΑΕΚ μπορεί να μη βρέθηκε ποτέ μπροστά στο σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως παίζοντας κυρίως από το τρίποντο και με τα χαμηλά σχήματα στο δ’ δεκάλεπτο πήρε μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Εστουδιάντες, μπαίνοντας ξανά στο… μονοπάτι της πρόκρισης και παίρνοντας ουσιαστικά εκδίκηση για την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μεν ένα υπέρ της σκορ στα πρώτα λεπτά όμως το σερί 7-0 της Εστουδιάντες έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Μάλιστα, οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν από νωρίς μία διαφορά 6 πόντων (12-6), όμως η άνεση του Χάρις στο σκοράρισμα και η αθλητικότητα του Ελόνου κάτω από τη στεφάνη έκλεισαν το σκορ με την «Ένωση» να είναι πίσω με μία ισχνή διαφορά.

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την «Ένωση», η οποία βρέθηκε να προηγείται με 18-21 χάρη σε ένα σερί 7-0, με τους 5 πόντους να έχουν προέλθει από τον αρχηγό, Ντούσαν Σάκοτα. Παρόλα αυτά ο Τσβέτκοβιτς φαινόταν ασταμάτητος δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 26-23. Ο Σάτον «χτυπούσε» από τα 6,75, με τα αμυντικά προβλήματα των «κίτρινων» να οδηγούν τη διαφορά στο +10 (39-29), όμως το τρίποντο του Σάκοτα σε νεκρό χρόνο κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε πάλι καλά για την ΑΕΚ, με τον Λαρεντζάκη και τον Μαυροειδή να δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους και να μαζεύουν τη διαφορά στους 4 (46-42) και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, με την ΑΕΚ βέβαια να δυσκολεύεται να βρει εύκολους πόντους, πέραν των επιθετικών εξάρσεων του Χάρις.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε την Εστουδιάντες να προηγείται ξανά στο σκορ με 61-56, με την ΑΕΚ όμως να τρέχει στη συνέχεια ένα σερί 3-16 με… βροχή από τα 6,75. Ο Σάκοτα αποφάσισε να παίξει με χαμηλό σχήμα με τον Τζέιμς στο «5» και τον Σάκοτα στο «4» με αποτέλεσμα να αλλάξει γρήγορα χέρια η μπάλα και να δημιουργηθεί μία διαφορά 10 πόντων. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο Λάντεσμπεργκ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση παρά τον τραυματισμό του και με 7 σερί πόντους μείωσε τη διαφορά στο καλάθι. Παρόλα αυτά το τρίποντο του Τζέιμς ήταν αυτό που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την «Ένωση» και την επανέφερε στα θετικά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο έλεγχος των παικτών

Εξαιρετική ήταν για ακόμα μία φορά ο Μάνι Χάρις με τον Αμερικανό της ΑΕΚ να είναι ο ηγέτης της ομάδας με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Κομβικός ο Ντούσαν Σάκοτα που πέτυχε 17 πόντους με τον αρχηγό της “Ένωσης” να πετυχαίνει τρίποντα σε σημεία που μεγάλωνε η διαφορά και να κρατά στη… ζωή την ομάδα. Ουσιαστικός ο Ντελρόι Τζέιμς με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ που έπαιξε και στο “5” και έδωσε πολλές λύσεις, ενώ πέτυχε και το τρίποντο που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα στο τέλος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ναι μεν βρισκόταν πίσω στο σκορ στα 3/4 του αγώνα, όμως ποτέ η διαφορά δεν ξέφυγε με αποτέλεσμα να μένει στο παιχνίδι. Η απόφαση του Σάκοτα να παίξει στο δ΄δεκάλεπτο ήταν και αυτή που έκρινε το παιχνίδι με την “Ένωση” να είναι πιο γρήγορη και να βρίσκει λύσεις στο τρίποντο από όλους τους παίκτες της.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 41-34, 56-55, 78-85

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Τσβέτκοβιτς 9 (2), Μπριθουέλα 10, Βισέδο 7 (1), Κουκ, Σάτον 13 (3), Λάντεσμπεργκ 16 (2), Σόλα, Σαβανέ 4, Μπράουν 14 (2), Κάνερ – Μέντλεϊ 5 (1), Αρτεάγκα.

ΑΕΚ: Ελόνου 7, Τζέιμς 13 (2), Γκριν 9, Χάρις 19 (1), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 17 (2), Λαρεντζάκης 7 (1), Μπάρλοου, Μαυροειδής 9, Καββαδάς 2.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα!