Όλα πήγαιναν βάσει προγράμματος για την ΑΕΚ επί 13-14 λεπτά. Μέχρι που ο Omar Cook άρχισε να βρίσκει στόχο ξανά και ξανά πίσω από τη γραμμή του τρίποντου. Ήταν τόσο μεγάλη η επιρροή του Αμερικανού γκαρντ στον τελικό του BCL, που όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Ζήσης στη συνέντευξη Τύπου, άρχισε η κατηφόρα για την ΑΕΚ από εκεί και πέρα.

«Συγχαρητήρια στην Burgos. Υπάρχει απογοήτευση στην ομάδα. Όλοι το θέλαμε πολύ. Ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Στην πρώτη περίοδο έτσι θέλαμε να ξεκινήσουμε σε έναν τελικό, ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαμε. Η δεύτερη περίοδος έκανε την διαφορά στο παιχνίδι, όλα άλλαξαν με τα σουτ του Cook, που δεν συνηθίζει να τα παίρνει», τόνισε αρχικά ο γκαρντ της ΑΕΚ.

«Από εκεί και πέρα άρχισαν τα λάθη, χάσαμε τα ριμπάουντ, αφήσαμε τους σουτέρ τους να σουτάρουν. Υπήρχε νευρικότητα. Από την μέση της δεύτερης περιόδου άρχισε η κατηφόρα. Μετά από αυτό, δεν συνήλθαμε ποτέ πνευματικά. Βιαστήκαμε στην επίθεση και δεν είχαμε αυτοπεποίθηση σε άμυνα και επίθεση», πρόσθεσε ο Ζήσης.