Ο Ηρακλής μετέχει στα προκριματικά του BCL, αλλά αν αποκλειστεί δεν θα μείνει εκτός Ευρώπης. Θα συνεχίσει στο FIBA Europe Cup, καθώς δήλωσε συμμετοχή και εκεί, όπως είχαν ξεκαθαρίσει πολύ καιρό πριν οι Θεσσαλονικείς.

Βέβαια αυτό που προέχει είναι η μάχη των προκριματικών του Basketball Champions League όπου η ομάδα θα διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης. Αν όμως αποτύχει τότε δεν θα γυρίσει στην Θεσσαλονίκη., Θα συνεχίσει στο FIBA Europe Cup.

Οι Θεσσαλονικείς το είχαν ξεκαθαρίσει αυτό πριν την κλήρωση του BCL. Είχαν πει τότε ότι αν αποκλειστούν από το Basketball Champions League θα πάνε κατευθείαν στην δεύτερη διοργάνωση της FIBA το FIBA Europe Cup. Τα λόγια τους τα έκαναν πράξη, καθώς η ομάδα δήλωσε συμμετοχή και εκεί.

Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά του BCL τον Κεραυνό Στροβόλου σε  διπλά ματς που θα γίνουν στις 15 (στην Θεσσαλονίκη) και 19 Σεπτεμβρίου (στην Κύπρο).

Αν ο «γηραιός» περάσει το εμπόδιο της κυπριακής ομάδας, θα βρει μπροστά του το νικητή από το ζευγάρι Dnipro- Donar Groningen και εκεί θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.

Ο «γηραιός» επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από 15 χρόνια (είχε παίξει τελευταία φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 2004-05, όταν είχε αγωνιστεί στο FIBA Europe League).

Η ομάδα επέστρεψε και πάλι φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλει να παραμείνει όσο μπορεί εκεί. Γι’ αυτό κι αν κάτι πάει στραβά στο Basketball Champions League, δεν θα γυρίσει… σπίτι της, αλλά θα μείνει στην Ευρώπη μέσου του FIBA Europe Cup.