Με τους Λάνγκφορντ (16π)-Ρέϊ(18π) να την οδηγούν επιθετικά, με την εμπειρία του Ματσιούλις και με μια σκληρή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ κέρδισε την Αντβέρπ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του BCL.  

Ο Αγώνας:

Στην πρώτη περίοδο, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά «κρύες» και νευρικές στο παρκέ με πολλές άστοχες επιθέσεις και λάθη. Η νευρικότητα των ομάδων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μετά από πέντε λεπτά αγώνα το σκορ ήταν ισόπαλο 7-7, ενδεικτικό του κακού μπάσκετ που έπαιζαν ΑΕΚ-Αντβέρπ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους μπροστά οριακά στο +1 (11-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε με τις ομάδες να βρίσκουν καλύτερες επιλογές στην επίθεση αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ η μια από την άλλη. Οι Βέλγοι δίχως να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους εκμεταλλεύτηκαν την κακή ανά διαστήματα άμυνα της «Ένωσης» με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με +3 (33-36).  

Στην τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς. Με πολύ πιεστική άμυνα και με ένα γρήγορο 12-0 στην επίθεση η ΑΕΚ γύρισε υπέρ της το παιχνίδι. Η άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκε να είναι πολύ πιεστική πάνω στους παίκτες της Αντβέρπ, με αποτέλεσμα οι παίκτες της να μην καταφέρουν να σκοράρουν σε ολόκληρο δεκάλεπτο σε σουτ εντός παιδιάς. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν μόλις τρεις πόντους από την γραμμή των βολών. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, μέσα από την άμυνα της βρήκε ρυθμό και χώρους στην επίθεση κλείνοντας την περίοδο προηγούμενη 47-39 (+8) και σκορ περιόδου 14-3.

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο η Αντβέρπ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της, ωστόσο η ΑΕΚ δεν της επέτρεψε να πλησιάσει παρά μόνο στους 4 πόντους (47-43). Η άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να είναι καλή ενώ ο Σαντ-Ρος συνέχισε την πολύ καλή του δουλειά στα ριμπάουντ ενώ ο Ρέϊ έδωσε λύσεις στην επίθεση. Με σωστή διαχείριση και ψυχραιμία σε άμυνα και επίθεση, η ΑΕΚ έφτασε στο τελικό 62-51.

Τα δεκάλεπτα: 11-12, 33-36, 47-49, 62-51

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ