Η άμυνα και τα ριμπάουντ ήταν οι δύο ξεκάθαροι λόγοι της ήττας. Η Ένωση έπαιζε…άμυνα με τα μάτια καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με τους Τούρκους να κατεβάζουν τα (σχεδόν) διπλάσια ριμπάουντ και με τρομερα ποσοστά ευστοχίας “σκότωσαν” την ομάδα του Παπαθεοδώρου. Ο “φονιάς” Χαζέρ ήταν ο κορυφαίος για τη Μπαντίμα (23π, 6ας, 6ρ και 34 βαθμούς στο ranking). Ακολούθησαν άλλοι 3 διψήφιοι, με τον Τέρι να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ (13π, 10ρ). Από πλευράς ΑΕΚ, ο Λάνγκφορντ σταμάτησε στους 27, ακολούθησαν άλλοι 4 διψήφιοι. Αρκετά περιορισμένο το ροτέισον των “κιτρινόμαυρων”, δεν βοήθησε ο πάγκος.

Το ματς:

H…κακή μέρα από το πρωί φάνηκε για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου από την αρχή του παιχνιδιού δε μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι. Παρά το γεγονός πως στο πρώτο μέρος, στην μεγαλύτερη διάρκεια ήταν μπροστά στο σκορ, δε μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας έχοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα οι Τούρκοι παρέμειναν κοντά στο σκορ και απειλούσαν συνεχώς την ελληνική ομάδα.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε ως τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Εκεί, η Ένωση έκανε ένα μικρό σερί περνώντας μπροστά στο σκορ με +5, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, Η Μπαντίμα βρήκε γρήγορα λύσεις, με πλουραλισμό στην επίθεση και τον Χαζέρ σε μεγάλη μέρα, όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει γρήγορα την κατάσταση, αλλά πήρε και…ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στην ανάπαυλα, με +5, 47-42.

Αυτή ήταν η αρχή του…τέλους για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με την ψυχολογία στα ύψη η φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία έβλεπε το καλάθι…σαν βαρέλι, έχοντας 12/19 τρίποντα, μετά από τρία δεκάλεπτα εκτοξεύοντας την διαφορά ως και +18. Η ΑΕΚ έμοιαζε ανήμπορη στην άμυνα και σε συνδυασμό με τα τρομερά ποσοστά ευστοχίας των Τούρκων, έμεινε σε ρόλο θεατή και η λήξη της τρίτης περιόδου την βρήκε στο -15, 74-59.

Στην τελευταία περίοδο, η Ένωση έκανε την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά η άμυνα της την πρόδωσε και πάλι. Ο Λάνγκφορντ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, ωστόσο το…πάρτυ των Τούρκων στις δύο ρακέτες με τα ριμπάουντ να έχουν εξωφρενικά μεγάλη διαφορά (16-31 περίπου 2 λεπτά πριν την λήξη) ήταν καταλυτικός παράγοντας στην απρόσμενη ήττα της ΑΕΚ., με 96-84, μπαίνοντας σε περιπέτειες όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 22-25, 17-27, 25-22

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ