Στην πρώτη περίοδο ξεκίνησε δυνατά ο ΠΑΟΚ, αν και έδειξαν από νωρίς τις αδυναμίες τους στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει 26 πόντους στο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν 21 και να δίνουν ελπίδα για την συνέχεια του αγώνα, έχοντας παράλληλα τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ωστόσο στην δεύτερη περίοδο (ειδικά στο δεύτερο μισό της), έδειχναν αποσβολωμένοι και σα να μην ξέρουν τι κάνουν μέσα στο παρκέ. Στην άμυνα δέχονταν το ένα τρίποντο μετά το άλλο ενώ και επιθετικά δεν έβρισκαν σκορ, με την Φάλκο να έχει βελτιώσει αισθητά την αρχική της αδυναμία στα ριμπάουντ και κάπως έτσι φτάσαμε στο -14 του ημιχρόνου. Το δεύτερος μέρος έδειχνε πως θα κυλήσει…μια από τα ίδια για τους γηπεδούχουυς, ωστόσο ένα ξέσπασμα στα τέλη της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. Με “ατσάλινη” άμυνα και με τον Σμιθ να πάιρνει…το όπλο του και να δίνει ελπίδες στην ομάδα του για μια τεράστια ανατροπή, έφτασε μέχρι και το -1, ωστόσο ένα ξέσπασμα στην συνέχεια των Ούγγρων με 9-0 έφερε και πάλι την διαφορά στους 10, βάζοντας…ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων που ηττήθηκαν εν τέλει με 89-80. Ο Σμιθ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και σκόραρε συνολικά 31 έχοντας και 2 κλεψίματα και +25 στο σύστημα αξιολόγησης. Για τους νικητές οι Χούκερ (9π, 3ρ, 7ασ) και Ρέντικ (14π, 8ρ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Το ματς:

H πρώτη περίοδος ήταν εντυπωσιακή επιθετικά, όχι όμως και αμυντικά. Το σκορ υψηλό με αλλεπάλληλες έυστοχες επιθέσεις και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι ευστοχούσαν σε διαδοχικά τρίποντα, με τον ΠΑΟΚ να σημαδεύει το ζωγραφιστό και να είναι μεν σχετικά άστοχος ωστόσο τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ τον βοήθησαν στο σκοράρισμα. Οι “ασπρόμαυροι” με αιχμή του δόρατος τον Νόουλες ο οποίος έκανε…πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα κρατιόταν κοντά στο σκορ και προσπαθούσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό που είχε επιβάλλει η Φάλκο. Η περίοδος έκλεισε στο -5 για την ομάδα του Χαραλαμπίδη, 21-26.

Η εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου στο πρώτο μισό της ήταν η ακριβώς αντίθετη με αυτή της πρώτης. Οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, πήγαν σε επιθέσεις 5 εναντίον 5, έκοψαν το γρήγορο τέμπο των αντιπάλων όμως δυσκολεύονταν παράλληλα στο σκοράρισμα μη μπορώντας να ισοφαρίσουν το ματς, καθώς ήταν για αρκετή ώρα κολλημένοι στο -2, με συνεχείς κακές επιθέσεις. Τα τρίποντα ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” τους αφού είχαν μόλις 2/8, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι σούταραν 7/13. Στην συνέχεια μετά το τάιμ-αουτ της Φάλκο, οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ κακοί και στις δύο πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σκοράρουν αλλά ούτε και να “αναχαιτίσουν” τους Ούγγρους. Κάπως έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά να έχει…σκαρφαλώσει στους 14, 51-37 έπειτα και το τρίποντο (μαχαιριά στην καρδιά του ΠΑΟΚ) του Μάρκο Φιλιπόβιτι στην εκπνοή του χρόνου, φτάνοντας συνολικά τα 8/14.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα του “δικέφαλου” δεν άλλαξε. Ανήμπορος να αντιδράσει και στις δύο πλευρές του παρκέ, είχε παραδοθεί στις ορέξεις της Φάλκο. Ο Σμιθ είχε πάρει τα ηνία της ομάδας του όντας όμως αρκετά άστοχος και το Νόλες να…παλεύει μόνος του και στις δύο ρακέτες, με τον αρχηγό, Βαγγέλη Μαργαρίτη να μη μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα του. Στο τελευταίο δίλεπτο ωστόσο η ομάδα του Χαραλαμπίδη έβγαλε αντίδραση, έπαιξε καλές άμυνες, ενώ επιθετικά κυρίως μέσω του Σμιθ κατάφερε να βρει σκορ και να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο μετά από πολλή ώρα, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 54-63, με επί μέρους σκορ δεκαλέπτου 17-12.

Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε με ψυχολογία και αποφασισμένος να αλλάξει την τραγική εικόνα του για 2 περίπου δεκάλεπτα, ρίχνοντας την διαφορά ακόμη και στους 3, με τον Σμιθ να…κάνει παπάδες. Η απόφαση του Χαραλαμπιδη να γυρίσει την άμυνα του σε ζώνη από τα τέλη της τρίτης περιόδου αποδείχτηκε ευεργετική, με συνεχή κίνηση και χέρια…να ξεπετάγονται από παντού, με την Φάλκο να σημαδεύει μεν στο ζωγραφιστό αλλα η μπάλα δεν περνούσε…μέσα, ενώ παράλληλα το ποσοστό στα τρίποντα είχε πέσει. Στην συνέχεια γύρισε και πάλι σε man to man με συνεχείς αλλαγές στα σκριν μπερδεύοντας τους αντιπάλους οι οποίοι δεν έβρισκαν εύκολο σκορ. Οι γηπεδούχοι κατέβασαν την διαφορά στον πόντο, ωστόσο ένα σερί 9-0 της Φάλκο έπειτα από τάιμ-άουτ έστειλε και πάλι την διαφορά στους 10. Στην ύστατη προσπάθεια του “δικέφαλου” να επιστρέψει, έχοντας ρίξει την διαφορά στους 7, ένα λάθος των διαιτητών εξόργισε τον κόσμο και τον πάγκο της ομάδας, δίνοντας παράλληλα τεχνική ποινή στον κόουτς ενώ απέβαλλε και τον τεχνικό διευθυντή. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, παρά την ύστατη προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό, αφού προσπάθησε και πάλι αλλά δε μπόρεσε να καλύψει την διαφορά και ηττήθηκε τελικά με 89-80. Κορυφαίος με διαφορά ο Σμιθ με 31 π, μεγάλη ζημιά οι Χούκερ και Ρέντικ από την άλλη πλευρά, με 9π και 7 ασ και 14 με 8ρ αντίστοιχα.

Tα δεκάλεπτα: 21-26, 16-25, 17-12, 26-26

ΠΑΟΚ: Σμιθ 31 (3), Τσόχλας 3 (1), Μπεστ 10 (2), Γουίγκινς 9, Σαρικόπουλος 7, Λιούις 5 (1), Σχίζς, Χατζηνικόλας, Μαργαρίτης 2, Καραμανώλης, Εγιεκέζε, Νόουλες 13

Φάλκο: Ρέντικ 14, Ουάσινγκτον 9 (3), Βάραντι 13 (1), Περλ 9, Χούκερ 9 (1), Μπένκε 11 (2), Κάρι 6 (2), Μπίρο, Κριβάσεβιτς, Φιλιπόβιτι 10 (2), Λέικ 8.