Σήμερα Τετάρτη (3/6) ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη Διοργανώτρια Αρχή του Basketball Champions League, πως η Τουρκική Tofas, θα αποτελεί κομμάτι της διοργάνωσης απ’ τη νέα σεζόν.

Η δύο φορές Πρωταθλήτρια Τουρκίας, θεωρείτο σίγουρα μία ανερχόμενη δύναμη και εξού και αποφάσισε πως το καλύτερο θα είναι να αγωνίζεται στη διοργάνωση του BCL.

Όπως είχε ειπωθεί από τον ίδιο τον εκτελεστικό Διευθυντή της Euroleague, Jordi Bertomeu, μπορούσε να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στη διοργάνωση του EuroCup. Μάλιστα είχε προριθεί και στις 8 καλύτερες ομάδες.

Τα πλάνα όμως άλλαξαν και η Tofas προτίμησε το BCL και είναι η πρώτη ομάδα από τους 8 του Eurocup που επιλέγει τη διοργάνωση της FIBA, αλλά και η 4η συνολικά που αποφασίζει να μετακινηθεί από τη μία διοργάνωση στο BCL.

Τη στιγμή που το τούρκικο πρωτάθλημα διακόπηκε, η Tofas βρισκόταν στην 5η θέση του Τούρκικου πρωταθλήματος, πίσω από την Efes, την Karşıyaka, τη Fener και τη Galatasaray… Στο Eurocup είχε προκριθεί στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετώπιζε τον Προμηθέα Πατρών, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του BCL:


 

Tags:
Tofas