Ο πρώτος ημιτελικός του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, το απόγευμα (18:30, ΕΡΤ/NovaSports 1) της Παρασκευής (4/5) δείχνει να έχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και με μία ομάδα στην άλλη «γωνιά» του ΟΑΚΑ που έχει ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Η γαλλική Μονακό, με φετινό ρεκόρ 16-2 και στη δεύτερη συνεχή παρουσία της σε φάιναλ φορ της διοργάνωσης, στοχεύει στον παρθενικό ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Απέναντί της η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, η οποία φτάνει στην Αθήνα με φετινό ρεκόρ 20-4, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι έξι νίκες σε ισάριθμα ματς των τριών προκριματικών γύρων, για την πρόκριση στους ομίλους. Η πορεία των δύο ημί-φιναλίστ αποτυπώνεται κυρίως στους παρακάτω αριθμούς…

123

Τα συνολικά ριμπάουντ του Ντουέιν Έβανς της Λούντβιχσμπουργκ, που είναι τα περισσότερα στη διοργάνωση για φόργουορντ.

 79

Οι εύστοχες βολές (σε 100 προσπάθειες) του ίδιου παίκτη, επίσης οι περισσότερες για παίκτη της θέσης του.

 85,1

Οι πόντοι που σκοράρει κατά μ.ό. η Μονακό στη φετινή διοργάνωση, που είναι η κορυφαία επιθετική επίδοση! Ελαφρώς πίσω της οι Όλντενμπουργκ και Καρσίγιακα, που κατέγραψαν 85,08π.. Η Λούντβιχσμπουργκ σκοράρει 81,7π. ανά αγώνα.

 53,4%

Το ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς του Τζέραλντ Ρόμπινσον της Μονακό, ο οποίος είναι μόλις ένας από τους δύο γκαρντ όλων των ομάδων με +50% σε δίποντα και τρίποντα.

 51,2%

Το συνολικό ποσοστό της Μονακό στα σουτ δύο και τριών πόντων, ως μόνο μία από τις δύο ομάδες στη σεζόν με +50% στα σουτ εντός πεδιάς (η τουρκική Καρσίγιακα μέτρησε 53,5%). Οι Γερμανοί σουτάρουν με 44,7%.

 37,3

Ο μ.ό. των ριμπάουντ της Λούντβιχσμπουργκ, λίγο καλύτερος από τα 35,9 «σκουπίδια» της Μονακό.

 22,8

Τα λάθη της Λούντβιχσμπουργκ σε κάθε αγώνα, που πάντως είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα φέτος.

 21,3

Ο μ.ό. των ασίστ της Μονακό, που την κατατάσσει ως κορυφαία ομάδα σε τελικές πάσες στη σεζόν! Η Λούντβιχσμπουργκ μοιράζει 16,1 ανά ματς.

 17

Οι νίκες της Μονακό στα τελευταία 19 παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς εκτός από το φετινό ρεκόρ 16-2 μετρά και τη νίκη στον περσινό αγώνα για την 3η θέση του φάιναλ φορ, με 91-77 επί της Βενέτσια.

 15,1

Οι πόντοι μ.ό. που μετρούν οι Ελμεντίν Κικάνοβιτς και Τζέραλντ Ρόμπινσον, που είναι οι κορυφαίοι σκόρερ της Μονακό στη διοργάνωση στην τρέχουσα σεζόν. Οι κόουτς Ζβέζνταν Μίτροβιτς είδε άλλους τρεις παίκτες του (Κρις Έβανς13,4, Αμαρά Σι-12,2, Πολ Λακόμπ-10,1) να καταγράφουν διψήφιο αριθμό πόντων ανά αγώνα.

 13,3

Ο μ.ό. πόντων του  Ντουέιν Έβανς, που είναι ο καλύτερος σκόρερ του κόουτς της Λούντβιχσμπουργκ, Τζον Πάτρικ. Τον ακολουθούν οι Τόμας Ουόλκαπ (11,3), Έλτζιν Κουκ (10,7) και Γιόχαν Τίμαν (10,2).

 10,7

Τα κλεψίματα της Μονακό ανά αγώνα, που την αναδεικνύουν σε πιο αποδοτική ομάδα στη σεζόν! Οι Γερμανοί κατέγραψαν φέτος μ.ό. 9,3.

 8

Οι σερί νίκες που μετρά η Λούντβιχσμπουργκ μακριά από την έδρα της στο Τσαμπιονς Λιγκ!

 6,5

Ο μ.ό. των ασίστ του Ντι-Τζέι Κούπερ της Μονακό, που τον φέρνουν στη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Ομάρ Κουκ της Εστουδιάντες (μ.ό. 7,2).

4,4

Ο μ.ό. των ασίστ του Τόμας Ουόλκαπ της Λούντβιχσμπουργκ, ως ο κορυφαίος πασέρ (σύνολο 81 τελικές πάσες) μεταξύ των φόργουορντ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

 2

Ο αριθμός των συμμετοχών της Μονακό σε φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι η μοναδική από τις τέσσερις φετινές ημί-φιναλίστ που βρέθηκε στην τετράδα και πέρσι στην Τενερίφη, χάνοντας στον ημιτελικό με 83-74 από την τουρκική Μπάνβιτ.

1

Η Λούντβιχσμπουργκ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει στο φάιναλ φορ έχοντας αγωνιστεί στους τρεις προκριματικούς γύρους και όχι απευθείας στους ομίλους. Μάλιστα, στον δρόμο για τον ημιτελικό απέκλεισε δύο ομάδες από τη χώρα της, νικώντας δις την Όλντενμπουργκ στους «16» και ανατρέποντας την εντός έδρας ήττα με 86-81 από την Μπαϊρόιτ στον πρώτο προημιτελικό, με επικράτηση 89-77 στη ρεβάνς!

 Ο δρόμος της Μονακό προς το φάιναλ φορ της Αθήνας:

Ο δρόμος της Λούντβιχσμπουργκ προς τον ημιτελικό: