Το Περιστέρι πήρε μεγάλη νίκη στην Λετονία κόντρα στη Ρίγα με 64-71 και έκανε τεράστιο άλμα πρόκρισης. Το ρεκόρ των “πριγκίπων της Δυτικής όχθης” είναι πλέον 6-3 ενώ η Λετονική ομάδα παρέμεινε στο πάτο του τρίτου ομίλου με μόλις μία νίκη (1-8).

Κορυφαίος της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου ο καταπληκτικός Γιανίκ Μορέιρα. Ο Αγκολέζος ψηλός σταμάτησε στους 19 πόντους με 10 ριμπάουντ και 2 μπλοκ σε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής.

Για τους Λετονούς του Γιάνις Γκαίλιτις, ο Λέστερ Μέντφορντ πέτυχε 14 πόντους μοιράζοντας παράλληλα 7 ασίστ ενώ ο Κρίστιαν Κράινα μπορεί να σημείωσε μόλις 7 πόντους αλλά “κατέβασε” και 13 ριμπάουντ. Να σημειώσουμε ότι τα ριμπάουντ ήταν το μόνο ψεγάδι του Περιστερίου σήμερα.

Ο Αγώνας

Πολύ ισορροπημένο το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις άμυνες να “παίζουν” πρωταρχικό ρόλο (9-9). Το Περιστέρι βρήκε τρίποντα από τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Ουίλιαμ Χάτσερ ώστε να καταφέρει να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, 16-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα επτά λεπτά της δεύτερης περιόδου οι Λετονοί δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ με την διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και επτά πόντων, 30-34. Κάπου εκεί η ομάδα των Δυτικών προαστίων “έτρεξε” σερί 10-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή και στις δύο πλευρές του παρκέ τον Γιανίκ Μορέιρα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με την μεγαλύτερη διαφορά τους στο παιχνίδι, +14, 30-44.

Με τους Λέστερ Μέντφορντ και Ρόμπερτς Φρειμάνις να πετυχαίνουν καλάθια οι Λετονοί μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό την διαφορά, 39-48 ενώ λίγο αργότερα έφτασαν μέχρι το -6, 46-52. Ο Ούιλιαμ Χάτσερ διαμόρφωσε το 46-54 του τρίτου δεκαλέπτου 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του με ένα δύσκολο σουτ το οποίο έδωσε “ανάσα” στην Ελληνική ομάδα. Να τονίσουμε ότι το Περιστέρι στο τρίτο μέρος του αγώνα πέτυχε μόλις 10 πόντους αλλά παρόλα αυτά κράτησε τα ηνία του ματς χάρη στην καλή του αμυντική λειτουργία, δέχτηκε 16 πόντους.

Το τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “πρίγκιπες της Δυτικής όχθης” οι οποίοι ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στους 13 πόντους με σερί 5-0, 46-59. Ο Κράινα με τον Μπλούμς πάλευαν αλλά το “νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι” για την ομάδα του Παπανικολόπουλου η οποία όποτε η Ρίγα πλησίαζε έβρισκε την λύση και της έκοβε… τον αέρα. Το τελικό 64-71 διαμόρφωσε με μία εύστοχη βολή ο Ουίλιαμ Χάτσερ.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ