Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θυμήθηκε ο Λούκα Μπάνκι στην συνέντευξη Τύπου για την μάχη της ΑΕΚ με τη Σαν Λορέντσο στο Ρίο στον αυριανό (15/2, 22:00) ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίησε τον «Greek Freak» ως παράδειγμα και τόνισε ότι η Ενωση θέλει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα όπως κάνει ο Giannis.

Αναλυτικά ο Λούκα Μπάνκι τόνισε:

«Είναι η ώρα που θα δεις την ομάδα μου και δεν θα δεις τον Αντετοκούνμπο. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να δείξουμε τις αξίες μας και το στυλ παιχνιδιού μας και στο τέλος θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πρόσφατα υπήρχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έπαιξαν τέτοια παιχνίδια και ο στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Μιλάμε για ομαδική δουλειά. Αυτός ο τύπος και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Έχουν μεγάλη σύνδεση με την χώρα και το πώς ωρίμασε. Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσει γι’ αυτόν, γιατί είμαι μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα. Όλη η χώρα είναι περήφανη γι’ αυτόν και το δείχνει και βελτιώνεται. Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη στο παρκέ. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πίσω της κόσμο και στον ελληνικό αθλητισμό είναι δυνατή. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο».

Σάκοτα: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ο Ντούσαν Σάκοτα δήλωσε πολύ περήφανος που βρίσκεται με την ομάδα στο φάιναλ φορ και τόνισε ότι η ομάδα θα παλέψει για το καλύτερο:

Αναλυτικά ο παίκτης της ΑΕΚ τόνισε:

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το κλαμπ, όπως είπε και ο προπονητής. Πριν 5 χρόνια ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία σε μια μη επαγγελματική κατηγορία και γυρίσαμε τον κόσμου και βρίσκεται στη Νότια Αμερική και αγωνίζεται σε ένα σημαντικό τουρνουά.

Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η περηφάνια γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής της Σαν Λορέντσο, Γκονζάλο Γκαρσία ανέφερε: «Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ έχει πολλούς παίκτες σκόρερ. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στην άμυνα και να τους περιορίσουμε».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων του φάιναλ φορ:

Παρασκευή (15/02, 22:00): Σαν Λορέντζο – ΑΕΚ

Σάββατο (16/02, 01:00): Φλαμένγκο – Όστιν Σπερς

Κυριακή (17/02, 19:00): Mικρός Τελικός

Κυριακή (17/02, 22:00): Τελικός