Νίκη και πλεονέκτημα έδρας στην φάση των “16” για την ΑΕΚ, που επικράτησε με 83-72 της Ανβίλ και κατέκτησε την δεύτερη θέση στον όμιλό της.

Σε μια αναμέτρηση που ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα,η “ένωση” επικράτησε των Πολωνών και “κέρδισε” το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενη πήραν το προβάδισμα στην δεύτερη περίοδο, αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα της ΑΕΚ και έχασαν με διψήφια διαφορά πόντων. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρογκαβόπουλο που σκόραρε 15 πόντους και είχε εντυπωσιακή παρουσία, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος έβαλε επίσης 15 πόντους με τους Ματσιούλης με Ρέι σημείωσαν από 14 αμφότεροι.

Για την Ανβίλ καλό παιχνίδι έκανε ο Τζόουνς με 21 πόντους, με τον Ρίκυ Λέντο να ακολουθεί με 18.

 Ο αγώνας:

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, σκοράροντας αμφότερες με την ΑΕΚ να έχει μικρό προβάδισμα μετά από 3 λεπτά παιχνιδιού, ύστερα από τρίποντο του Ρέι,που έκανε το σκορ 8-6. Με 5 λεπτά να μένουν για την λήξη της περιόδου, ο Ζήσης με το πρώτο του τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στον “δικέφαλο” με 11-10,ύστερα από 4 συνεχόμενους πόντους των Πολωνών. Η Ανβίλ απάντησε με τον Λίντο, ο οποίος έκανε το σκορ 13-15 με καλάθι και φάουλ και με εύστοχη συμπληρωματική βολή, αναγκάζοντας τον κόουτς Παπαθεοδώρου να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η ΑΕΚ σε εκείνο το διάστημα ήταν αρκετά άστοχη και με άλλο ένα μικρό σερί 5-0 η Ανβίλ έκανε το σκορ 13-20, με 1 λεπτό να απομένει για το δεκάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο ο Γιόνας Ματσιούλης βγήκε μπροστά και με δυο συνεχόμενα δικά του τρίποντα μείωσε το σκορ σε 19-20, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό για την πρώτη περίοδο.

Ο Ματσιούλης συνέχισε από εκεί που έμεινε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, και με 2 δικούς του πόντους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 22-20 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ήταν “νευρικοί” κάνοντας αρκετά λάθη, οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με ένα σερί (7-0) έκαναν το σκορ 22-27, 5 λεπτά πριν την διακοπή του ημιχρόνου, ο Ρογκαβόπουλος όμως απάντησε με μεγάλο τρίποντο και μείωσε την διαφορά στους 2 (25-27). Ο Λίντο έκανε μεγάλο παιχνίδι και με ένα δύσκολο σουτ τριών πόντων έκανε το σκορ 28-35 υπέρ της ομάδας του, για να ευστοχήσει ξανά με τρίποντο ο Ρογκαβόπουλος και να κάνει το  31-36,με 3 λεπτά να απομένουν. Ο “μικρός” της ΑΕΚ,  φαίνεται να είχε “συνδεθεί” για τα καλά με το καλάθι και με 5 ακόμα συνεχόμενους δικούς του πόντους έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με 41-37,για να προσθέσει ακόμα ένα τρίποντο ο Ρέι και να αυξήσει τη διαφορά στους 7 πόντους (44-37), με το ημίχρονο να τελειώνει στο 44-38.

 Η Ανβίλ ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο και με καλάθια του Ντόου έκανε το σκορ 47-43. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και με άλλο ένα τρίποντο του φοβερού Ρογκαβόπουλου και με κάρφωμα του Γκράντ ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 9 πόντους (52-43) κάτι που ανάγκασε τον κόουτς των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ, με 7 λεπτά να απομένουν. Με τρίποντο του ερχόμενου από τον πάγκο Χρυσικόπουλου, η “ένωση” πήρε την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, με το σκορ να γίνεται 55-43 μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού στην τρίτη περίοδο. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε καλή κατάσταση και με άλλο ένα σουτ έξω απο τα 6,75 έκανε το 58-49, με το ρολόι να δείχνει ακόμα 2 λεπτά.Με ένα λεπτό να απομένει, ο Μακένζι Μουρ δέχτηκε τεχνική ποινή λόγω διαμαρτυρίας, με την ΑΕΚ ωστόσο να χάνει συνεχόμενες ευκαιρίες μετά από επιθετικά ριμπάουντ να “ανοίξει” την διαφορά ξανά. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτε με 3 συνεχόμενες δικές του βολές έκανε το 65-54, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τρίποντο του Ρέι, έφτασε την διαφορά στους 15 πόντους,μετά από δυο λεπτά παιχνιδιού.Η ΑΕΚ δεν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε να σκοράρει και εκτόξευσε την διαφορά στους 19 πόντους (74-55), με τον Χρυσικόπουλο να συνεχίζει να βοηθάει την ομάδα του επιθετικά.Η Ανβίλ έκανε μια προσπάθεια για αντεπίθεση με 4 συνεχόμενους πόντους, όμως η διαφορά έφτασε ξανά στους 19 (78-59) με καλάθι και φάουλ του Νίκου Ζήση στα 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.Ο προπονητής της ΑΕΚ αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ μετά από νέο σερί της Πολωνικής ομάδας, που μείωσε το σκορ σε 78-65,στην απέλπιδα προσπάθεια να πάρει κάτι απο το παιχνίδι. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Λίντο. Με ένα λεπτό να απομένει στην αναμέτρηση ο Ματσιούλης με τρίποντο έδωσε την χαριστική βολή στην Ανβίλ, την στιγμή που είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη.Στις τελευταίες επιθέσεις σκόραραν αμφότερες οι ομάδες, με το σκορ να παραμένει σε διψήφια διαφορά και την “βασίλισσα” να παίρνει την νίκη με 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 44-38, 65-54, 83-72

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Γιάνκοβιτς 3 , Ματσιούλις 14 (4), Ρέι 14 (3), Σλότερ 1, Ζήσης 8 (1), Τσάλμερς 3 (1), Χρυσικόπουλος 15 (3), Γιαννόπουλος, Γκραντ 4, Κακλαμανάκης 6 , Ρογκαβόποτυλος 15 ( 4)

Ανβίλ (Μίλιτσιτς): Τζόουνς 21 (,1), Λίντο 18 ( 2), Ζέβτσικ 5 (1), Βαντόβσκι 3 (1), Ντόου 5, Κάρολακ 5 , Σούλιμα 4

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ