Στο αφιέρωμα που έκανε το BCL, ο παίκτης της ΑΕΚ, Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα και μίλησε για πολλά θέματα.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρει:

Η ΑΕΚ δημιούργησε ρόστερ, στο οποίο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μπορεί να πάρει εμπειρία και γνώσεις, με σκοπό να μάθει πράγματα ακόμη κι όταν δεν αγωνιζόταν.

Ο ίδιος ανέφερε, «Μπορώ να αναφερθώ σε πολλούς παίκτες και θα ήταν κρίμα να ξεχάσω κάποιον. Σχεδόν όλοι μου έχουν δώσει συμβουλές και το εκτιμώ πολύ».

Για τον παίκτη που σίγουρα έχει ψηλά και έχει ξεχωρίσει, είναι ο Νίκος Ζήσης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως, «Το να παίζεις με έναν παίκτη σαν τον Νίκο Ζήση μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην καριέρα σου στο μπάσκετ. Είναι το απόλυτο παράδειγμα επαγγελματισμού και ιδανικού συμπαίκτη. Όλοι στην ομάδα τον σέβονται, τον ακούν και απολαμβάνουν τη συνύπαρξη μαζί του. Με βοηθά πολύ γιατί έχει βρεθεί στη θέση μου στο παρελθόν».

Το ταλέντο και η υπομονή για το νεαρό της ηλικίας του τράβηξε αρκετές ομάδες, μία εξ αυτών και η Real Madrid, που κατέθεσε πρόταση το 2016, αλλά ο Ρογκαβόπουλος δίσταζε να κάνει εκείνη την κίνηση.

«Όταν είχα την πρόταση από τη Real αποφάσισα να μείνω στον Δούκα, γιατί τότε ένιωσα ότι το καλύτερο για μένα ήταν να μείνω στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Έτσι, το επόμενο καλοκαίρι, ο Ρογκαβόπουλος αποφάσισε ξανά να μείνει στην Ελλάδα και μάλιστα με μακροπρόθεσμη δέσμευση, αφού υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με την AEK.

«Αποφάσισα να υπογράψω στην ΑΕΚ, γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα κι είδα ότι πιστεύει σε μένα ως παίκτη», είπε.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε, αφού προηγουμένως ο Ρογκαβόπουλος είχε κάνει ντεμπούτο με την ΑΕΚ για τη σεζόν 2018-19 παίζοντας σε 16 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και μετρώντας 1.7 πόντους και 0.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μάλιστα είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 28′ ανά ματς στη σειρά με το Περιστέρι για την τρίτη θέση.

Έπαιξε επίσης δύο φορές στο BCL, αφού πήρε 11″ συμμετοχής στο ματς με την Νymburk για τη 2η αγωνιστική και 1:25 κόντρα στην Lietkabelis για την 13η αγωνιστική.

«Δε νομίζω ότι πρόλαβα να μάθω πολλά πράγματα λόγω του περιορισμένου χρόνου, αλλά μου δόθηκε κίνητρο ώστε να δουλέψω όλο και πιο σκληρά. Σίγουρα όμως είναι πάντα ωραίο να παίζεις σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης», είπε σχετικά.

Ο Ρογκαβόπουλος είχε ήδη ζήσει από κοντά την αναρρίχηση στην απόλυτη κορυφή του BCL, αν και δεν ήταν μέλος της πρώτης ομάδας το 2018, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο στην ΑΘήνα.

«Θυμάμαι ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν απίστευτη. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο κοινό στη ζωή μου. Τα παιχνίδια ήταν πολύ κλειστά και στο τέλος κερδίσαμε, οπότε ήμουν πολύ περήφανος για την επιτυχία που σημείωσε η ομάδα μας».

 

 

Η σεζόν 2019-20 ξεκίνησε με νέο προπονητή στο τιμόνι της ΑΕΚ, τον Ηλία Παπαθεοδώρου και ο Ρογκαβόπουλος έπρεπε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Ο Ρογκαβόπουλος αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του 2019. Ο Παπαθεοδώρου αναγνώρισε τη σκληρή δουλειά του κι άρχισε να του δίνει ακόμη περισσότερο χώρο και χρόνο τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα τόνισε, «Νομίζω ότι δούλευα σκληρά κι αυτό έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω, οπότε άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του κόουτς».

«Ένιωσα πολύ καλά και θέλω να αποδίδω όλο και καλύτερα, ώστε να παίρνω ακόμη περισσότερα λεπτά συμμετοχής,” είπε ο νεαρός που είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ αθροιστικά στις πέντε πρώτες αναμετρήσεις. θέλω να αποδίδω όλο και καλύτερα, ώστε να παίρνω ακόμη περισσότερα λεπτά συμμετοχής», είπε ο νεαρός που είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ αθροιστικά στις πέντε πρώτες αναμετρήσεις.

 

Με αυτό τον τρόπο ο νεαρός έδειχνε τι μπορεί να καταφέρει και του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και στο BCL. Στις 5 Φεβρουαρίου, για την 14η αγωνιστική κόντρα στην Anwil, έβαλε 15 πόντους με 4/6 τρίποντα σε 12′ συμμετοχής.

«Το ματς με την Anwil ήταν πολύ σημαντικό για μένα, διότι δούλευα πολύ σκληρά και περίμενα υπομονετικά να έρθει η στιμή μου. Είμαι χαρούμενος που ανταμείφθηκα. Ήταν αναμφίβολα μια όμορφη στιγμή». τόνισε.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη γεύση κούπας που πήρε ήρθε 11 μέρες μετά τη σπουδαία του εμφάνιση για το BCL, όταν βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με το 61-57 κόντρα στον Προμηθέα.

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως, «Ηταν υπέροχη εμπειρία. Κερδίσαμε το Κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτής της επιτυχίας. Όλοι το πανηγυρίσαμε σαν τρελοί».

 

Τον Απρίλιο λοιπόν, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, αποφάσισε να δηλώσει συμμεοχή στο NBA Draft, ενώ γνωρίζει πως έχει ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο. Ο νεαρός είπε, «την επόμενη σεζόν, βλέπω τον εαυτό μου να δουλεύει σκληρά, να παίρνει περισσότερα λεπτά και να βοηθά την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».