Το Περιστέρι δεν κατάφερε να κάνει το άλμα πρόκρισης στην Ρωσία κόντρα στην Νίζνι καθώς ηττήθηκε με 82-76 στις λεπτομέρειες. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα της ομάδας των Δυτικών προαστίων στο Basketball Champions League (ρεκόρ 6-5) ενώ αντίθετα η ομάδα του Ζόραν Λούκιτς ανέβηκε στο 7-4 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου.

Για τους γηπεδούχους, ντεμπούτο έκανε ο πρώην παίκτης του Προμηθέα και της Λάρισας, Τέρελ Πάρκς (10 πόντους και 5 ριμπάουντ) ενώ σε εξαιρετική κατάσταση, για κακή τύχη του Περιστερίου, βρέθηκαν οι Τζένκινς και Μπράουν. Ο πρώτος πέτυχε 19 πόντους ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε 17 πόντους.

Για την ηττημένη ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου,, κορυφαίος ήταν ο Αγκολέζος σέντερ, Γιανίκ Μορέιρα με 18 πόντους ενώ και ο Στίβεν Γκρέι ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε λύσεις (15 πόντους).

Ο Αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και με πρωτεργάτη τον Τζένκινς (κυρίως από το τρίποντο) έχτισαν μία διαφορά εννέα πόντων (21-12) με το Περιστέρι να μην έχει εμφανώς βρει τα πατήματα του. Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου η Ελληνική ομάδα με τον Χάτσερ και τον Μόουζες μείωσε στους πέντε, 23-18.

Στην δεύτερη περίοδο παρακολουθήσαμε μία επανάληψη ουσιαστικά αυτού που είδαμε στην πρώτη. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πάλι δυνατά με αποτέλεσμα να φτάσουν μέχρι το +15, 36-21 αλλά οι “πρίγκιπες της Δυτικής όχθης” έβγαλαν και πάλι αντίδραση κλείνοντας το ημίχρονο μόλις στο -7, 45-38 με τους Γκρέι και Βασιλόπουλο να έχουν πάρει την… σκυτάλη στο σκοράρισμα.

Από τα αποδυτήρια βγήκε εμφανώς καλύτερα η ομάδα του Παπανικολόπουλου. Το τρίτο δεκάλεπτο της άνηκε ολοκληρωτικά καθώς με επιμέρους σκορ 17-25 το Περιστέρι πήρε “κεφάλι στο σκορ”, 62-63 με ένα λέι-απ του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στα 17″ πριν το τέλος του.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, η ομάδα των Δυτικών προαστίων της Αττικής γκρέμισε ότι με κόπο έχτισε στην τρίτη περίοδο. Αρχικά, η Νίζνι με σερί 10-0 ανάγκασε τον Παπανικολόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του να καταρρέει και να βρίσκεται εντελώς ξαφνικά από το +1 στο -9, 72-63. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν βρίσκοντας κάποιες λύσεις στην επίθεση από Μόουζες και Γκρέι αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν εκ νέου… τούμπα το ματς. Οι Ρώσοι διαχειρίστηκαν την διαφορά ιδανικά και όντας ψύχραιμοι από την γραμμή της φιλανθρωπίας έβαλαν “ταφόπλακα” στα όνειρα του Περιστερίου όσον αφορά τη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-38, 62-63, 82-76

Νίζνι Νόβγκοροντ (Λούκιτς): Μπαμπούριν 6 (2), Μπράουν 17 (2), Τζένκινς 19 (3), Κομόλοφ 9 (3), Παρκς 10, Αντίποφ, Αστάπκοβιτς 6, Γκάνκεβιτς, Στρέμπκοφ 5, Γουίλις 10, Ζμπάνοφ

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Αγραβάνης 2, Κάζινς 4, Χάτσερ 14 (2), Μορέιρα 18, Μόουζες 10 (1), Μπλέικ, Γόντικας, Γκρέι 15 (4), Καράμπελας 2, Σαλούστρος, Σκορδίλης 1, Βασιλόπουλος 10 (1)

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ