Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τα κενά διαστήματα του και μέσω της επιθετικής του άμυνας που άσκησε πίεση σε όλο το γήπεδο, ανάγκασε την Οστάνδη σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε πλήρως η ομάδα του Μάκη Γιατρά. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Νίκος Γκίκας και ο Ρίον Μπράουν, βοήθησαν σε όλους τους τομείς ο Μέιερ, ο Σαλούστρος και ο Λίποβι.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Προμηθέα μιας και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-3, η επιθετική άμυνα όμως που έπαιζε με man to man στα ¾ του γηπέδου λειτούργησε ανασταλτικά για την Οστάνδη που υπέπιπτε σε άλλη. Οι Πατρινοί εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα λάθη είτε με γρήγορο  transition και τελείωμα του Λίποβι, είτε με οργανωμένες προσπάθειες με τον Γκίκα να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη. Παρόλα αυτά η Οστάνδη έβρισκε λύσεις από το τρίποντο, την ώρα που στο πρώτο δεκάλεπτο τα 6,75 αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα του Προμηθέα επιθετικά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-19.

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του κόουτς Γιατρά, με τον Μπράουν να μπαίνει στο παρκέ και να πετυχαίνει μαζεμένους 8 πόντους, ενώ με τα μαρκαρίσματα του κέρδιζε εύκολα τα μπάλα. Παράλληλα η είσοδος του Τσαϊρέλη έδωσε ύψος στην ομάδα και σε συνδυασμό με την παρουσία του Έλις, οι Πατρινοί είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ με αποτέλεσμα να λειτουργούν εξαιρετικά στην άμυνα. Ο Μπράουν συνέχιζε παράλληλα να κάνει… ότι θέλει εντός παρκέ και να εντυπωσιάζει τόσο στο ανοιχτό γήπεδο όσο και σε οργανωμένες επιθέσεις, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείνει στο 43-53.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Προμηθέα να συνεχίζει με το ίδιο επιθετικό στυλ προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά, όμως η Οστάνδη έτρεξε ένα σερί 15-5 με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 58-58. Το Black out των Πατρινών διήρκεσε για περισσότερο από 5’ λεπτά, με τον Ρίον Μπράουν να παίρνει ξανά το «όπλο» του και να δίνει προβάδισμα στον Προμηθέα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανέβασαν στροφές, όμως το Black out επανήλθε στα τελευταία λεπτά, με την Οστάνδη να κλείνει το δεκάλεπτο στο 65-68.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να μάχονται στα ίσα προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Η Οστάνδη παρέμενε σε απόσταση αναπνοής, όμως το τρίποντο του Μπράουν και το καλάθι μέσης απόστασης από τον Γκίκα έφτασαν τη διαφορά στο +7 (71-78), έχοντας για πρώτη φορά μετά από ώρα διαφορά ασφαλείας. Η συνέχεια ήταν ονειρική για τον Προμηθέα, ο οποίος είδε τη διαφορά να σκαρφαλώνει στο +11 χάρη στο τρίποντο του Λίποβι. Η συνέχεια ήταν βγαλμένη από τα πιο όμορφα μπασκετικά παραμύθια, με τον Προμηθέα να φτάνει στην πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Το σημείο-κλειδί του αγώνα

Η Οστάνδη είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι στην γ’ περίοδο και εκμεταλλεύτηκε πλήρως το black out του Προμηθέα, όμως η διάθεση των Πατρινών στο δ’ δεκάλεπτο, η ευστοχία αλλά και η αμυντική συνέπεια έφεραν τη νίκη και τη διαφορά ασφαλείας. Συνακόλουθα, οι Πατρινοί είχαν σχεδόν σε όλο το διάστημα τον έλεγχο του αγώνα εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των Βέλγων που προήλθαν από την πίεση που τους ασκήθηκε σε όλο το γήπεδο.

Ο παίκτης του αγώνα

Αναμφίβολα αυτός που δημιούργησε τις μεγάλες διαφορές στο σκορ ήταν ο Ρίον Μπράουν, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους, κατέβασε 3 τρίποντα και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ πέτυχε και το κρίσιμο τρίποντο στην δ’ περίοδο. Πληθωρική ήταν η εμφάνιση του Νίκου Γκίκα, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, όντας ο “εγκέφαλος” και η ψυχή της ομάδας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 43-53, 65-68, 84-93

ΟΣΤΑΝΔΗ (Τζόρτζια): Ντεσιρόν 14, Φίλερ 11 (1),. Κέστελοτ 10 (2), Λασισί 6 (1), Σουάρτζ, Μπούζα 6, Τζόρτζεβιτς 12, Τζούρισιτς 20, Κοτρούλια,Μάριτς 2, Εμβεμά 3.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΓΙΑΤΡΑΣ):  Γκίκας 13 (2 τρίποντα, 7 ασίστ), Χολ 2, Λίποβι 11 (1), Μαντζούκας, Μέιερ 14 (4), Μπράουν 21 (3), Έλις 10, Γερομιχαλός 2, Κασελάκης 5 (1), Σαλούστρος 7, Τσαϊρέλης 8.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!