Η Strasbourg ζήτησε την αναβολή της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τα play-ins του Basketball Champions League, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή, το ταξίδι του “δικέφαλου” στη Γαλλία δεν αποφεύχθηκε…

Η αποστολή του ΠΑΟΚ πέταξε λοιπόν σήμερα (4/1) με προορισμό το Στρασβούργο, όπου είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη (5/1, 21:00) το πρώτο παιχνίδι της best of 3 σειράς με φόντο την πρόκριση στη φάση των “16” του BCL. Την 11άδα του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι: Demetre Rivers, Αντρέας Χριστοδούλου, Jermaine Love, Νίκος Καμαριανός, David DiLeo, Βαγγέλης Μάντζαρης, Απόστολος Ρούμογλου, Γιώργος Καμπερίδης, Marvin Jones, Βασίλης Τολιόπουλος και Derek Ogbeide.

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ»

«Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε και σίγουρα δεν είμαστε ενεργειακά, όπως μετά το τελευταίο ματς παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Άρη, όταν και ξεκίνησαν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην ομάδα. Φάνηκε νομίζω πολύ καθαρά στο παιχνίδι με την Igokea», τόνισε ο Άρης Λυκογιάννης πριν από την αναχώρηση του ΠΑΟΚ. «Μας δόθηκε η δυνατότητα για μία εβδομάδα να κάνουμε προπονήσεις, χωρίς όμως να είμαστε πλήρεις. Είχαμε απουσίες, δεν θα έχουμε σε αυτό το παιχνίδι τον Griffin και τον Γιάνκοβιτς. Παρόλα αυτά κάναμε αυτό που έπρεπε και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι», πρόσθεσε ο κόουτς του “δικέφαλου”.

«Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού. Πρέπει να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς και να μην δεχτούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι σημείο κλειδί. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις. Και να περιορίσουμε παίκτες που σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Να μην τους δώσουμε ελεύθερα σουτ», συνέχισε ο Λυκογιάννης. «Η ιστορία αυτών των αγώνων έχει δείξει ότι το πρώτο παιχνίδι μιας τέτοιας σειράς είναι το πιο κρίσιμο, αλλά είμαστε και σε μία περίοδο πολύ ιδιαίτερη. Έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικά προβλήματα και το πως θα επανέλθουμε. Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι δεδομένο ότι η πανδημία αλλάζει την εικόνα και δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης και στον νεοφερμένο Demetre Rivers: «Δεν έχει κάνει πολλές προπονήσεις μαζί μας, αλλά έχει αφομοιώσει αυτά που έχουμε δείξει. Έχει εμπειρία από τη διοργάνωση, έχει αθλητικότητα και είναι έτοιμος να μπει και να παίξει. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει».

STRASBOURG: ΕΚΤΟΣ ΟΙ ROBERSON, MORIN

Όσον αφορά στη Strasbourg, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική ομάδα, δεν πρόκειται να υπολογίζει για το αυριανό παιχνίδι (εφόσον διεξαχθεί εν τέλει) τους βασικούς John Roberson, Yannis Morin.