Οι Ισπανοί μπορεί να κέρδισαν με διαφορά 14 πόντων εκτός έδρας την Καρσίγιακα και να βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League, η αποστολή της βίωσε όμως φαίνεται πως βίωσε μια κόλαση στη Σμύρνη. Αυτό το γεγονός έβγαλε τους Ισπανούς από τα… ρούχα τους με αποτέλεσμα να ζητήσουν να μη γίνει καθόλου η ρεβάνς και να αποβληθεί άμεσα η Καρσίγιακα από τη διοργάνωση

 

Συγκεκριμένα ο general manager της Μούρθια, Αλεχάντρο Γκόμεθ δήλωσε:

 

 “Αν, παρά τα όσα έγιναν στη Σμύρνη, αυτή η ομάδα έρθει να παίξει εναντίον μας στη Μούρθια, θα συμβεί διότι η FIBA θα έχει κάνει τα στραβά μάτια! Πρέπει να αποβάλει άμεσα την Καρσίγιακα από το Basketball Champions League, αν πραγματικά θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μια σοβαρή διοργάνωση”.

 

 Εκτός των άλλων ο Γκόμεθ υποστηρίζει ότι η βλάβη στα χρονόμετρα του γηπέδου, που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για πάνω από μια ώρα, δεν ήταν και τόσο αθώα, ενώ καταγγέλλει την επίθεση οπαδού στον παίκτη της ομάδας του, Σαντιέλ Ρόχας, αλλά και τη συνεχή ρίψη αντικειμένων από την εξέδρα προς τους παίκτες της Μούρθια και όσους κάθονταν στον πάγκο της.

 

“Μιλάμε για ένα παιχνίδι, όπου συνέβησαν πράγματα σουρεαλιστικά. Κερδίζαμε με διαφορά 19 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τότε σταμάτησαν να δουλεύουν τόσο το χρονόμετρο όσο και το ρολόι των 24 δευτερολέπτων. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπεφταν αντικείμενα στα κεφάλια των παικτών της ομάδας και κάποιοι από αυτούς επηρεάστηκαν. Προς το τέλος του αγώνα δε, ένας οπαδός έσπρωξε βίαια τον Σαντιέλ Ρόχας και οι Όβι Σόκο, Κλέβιν Χάνα και Βίτορ Φαβεράνι, που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, αποβλήθηκαν, επειδή σηκώθηκαν από τον πάγκο. Η FIBA πρέπει να τα σκεφτεί πολύ σοβαρά όλα αυτά και να πάρει μέτρα, ώστε να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές του παρελθόντος. Διότι αυτό δεν θα ωφελήσει σε τίποτα ούτε την διοργάνωση ούτε το μπάσκετ”.