Μπορεί να βρισκόταν στο -12 στο ημίχρονο, ωστόσο το Περιστέρι δεν παραδόθηκε και διεκδίκησε μέχρι τέλος την νίκη στην έδρα της Τενερίφης, ωστόσο τα λάθη και οι απουσίες των Μόρισον-Σαλούστρο-Βασιλόπουλο του στοίχησαν αρκετά μέχρι να διαμορφωθεί το τελικό 72-68 υπέρ των Ισπανών.

Ο Αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικές και «κρύες», με αρκετά λάθη, κλεψίματα και άστοχα σουτ εκατέρωθεν, με το σκορ περιόδου να κλείνει οριακά 14-13 υπέρ της Τενερίφης.

Στην δεύτερη περίοδο οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και με κύριο επιθετικό εκφραστή τους Σάλιν-Ντίεζ-Σερμαντίνι που έκαναν αρκετή ζημιά κατάφεραν να τρέξουν αναπάντητο σερί 12-0 και να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας 25-13 (06:36 πριν το φινάλε περιόδου). Το Περιστέρι στο σημείο αυτό βελτίωσε την άμυνά του και ξεκίνησε σιγά σιγά να ροκανίζει την διαφορά με δικό του σερί 6-0 (25-19, 03:39). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του ελληνικού συλλόγου αλλά και τα πολλά λάθη που υπέπεσε στην συνέχεια της περιόδου, με αποτέλεσμα να πάρουν αρκετούς εύκολους πόντους και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με +12 (35-23).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε ισορροπημένα και για τις δύο ομάδες, με το Περιστέρι ωστόσο να βρίσκει ορισμένα καλά διαστήματα σε άμυνα και επίθεση πάνω στο παρκέ και να «κυνηγά» αλλά να φέρνει την διαφορά ακόμα και στο -8 (01:36 πριν το τέλος περιόδου). Η Τενερίφη κατάφερε να συντηρεί την υπέρ της διαφορά χάρη στην εμπειρία ορισμένων παικτών της όπως ο Χουέρτας και συντήρησαν μια διαφορά 9 πόντων (51-42) στο φινάλε της γ’ περιόδου.

Στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, το Περιστέρι μπήκε αποφασισμένο να διεκδικήσει μέχρι τέλους το παιχνίδι και με «ζεστό» τον Χάτσερ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση στην άμυνά τους ενώ ο Αμερικανός γκαρντ άρχισε να βρίσκει σκορ (πέτυχε το πρώτο του εύστοχο σουτ εντός πεδιάς σ’ αυτήν την περίοδο) έτρεξε ένα υπέρ του σερί 15 – 7, μειώνοντας σε 58-55,  05:01 πριν το φινάλε. Οι Ισπανοί βρήκαν επιθετικά λύσεις, όμως το Περιστέρι είχε την ψυχολογία με το μέρος του και χάρη σε 3/3 βολές του Γκρέι κατάφερε να μείνει σε απόσταση αναπνοής 66-65 (01:22 για το φινάλε). Οι Σαλίν και Χουέρτας πήγαν να «καθαρίσουν» το ματς, όμως ο Γκρέι με τρίποντο μείωσε 71-68, εννέα δεύτερα πριν το τέλος. Η Τενερίφη πήρε τάιμ άουτ, το Περιστέρι πίεσε στην επαναφορά, δεν κατάφερε να κλέψει την μπάλα και αναγκάστηκε να κάνει φάουλ πάνω στον Σερμαντίνι στα έξι δεύτερα. Ο Γεωργιανός έβαλε 1/2 βολές για το 72-68, ο Γκρέι αστόχησε σε τρίποντο, ο Μόουζες να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να αστοχεί σε δίποντο.

Δεκάλεπτα: 14-13, 21-10, 16-19, 21-16

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ