Το βράδυ της Τρίτης (5/10), το Λαύριο κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επικρατώντας της γαλλικής Dijon στο ΣΕΦ.

Όπως είναι λογικό, ο προπονητής της ομάδας, ο Χρήστος Σερέλης, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία του οργανισμού του, αλλά και τις επιδόσεις των παικτών του, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να πάρουν μια σπουδαία νίκη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε τύχη ή μαγκιά. Είχαμε το πάθος και την καρδιά του μαχητή. Είχαμε τον ενθουσιασμό για το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε σε ένα μεγάλο γήπεδο να ζεστάνουμε τον κόσμο και στο τέλος να βγάλουμε 3-3 άμυνες περισσότερες. Και νομίζω ότι σήμερα κερδίσαμε γιατί ακολουθήσαμε για 40 λεπτά το ίδιο πλάνο.

Επιθετικά είχαμε κάποια σουτ που τα βγάλαμε από καλές προσπάθειες, αλλά τα χάσαμε κι αγχωθήκαμε λιγάκι και γι αυτό κάναμε κάποια λάθη στον αιφνιδιασμό που θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολους πόντους. Αλλά η άμυνά μας ήταν πολύ καλή και μας έδωσε τη νίκη.

Αισθάνομαι περήφανος και για τα 40 λεπτά γιατί τα παιδιά ακολούθησαν το πλάνο, αγχώθηκαν, αλλά όταν το παιχνίδι κρίνεται σε 3-4 άμυνες και τις έχεις βγάλει εκτός από ένα τρίποντο που δεχθήκαμε, νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί τα παιδιά έδειξαν ότι θέλουν να κερδίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση».