Την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League κατάφερε να πάρει κόντρα στη Ναντέρ με εκπληκτικό τρόπο ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ενώ όλα έδειχναν παράταση ο Μαργαρίτης κέρδισε φάουλ στιγμές πριν λήξη η αναμέτρηση. Οι διαιτητές ανέτρεξαν στο instant replay και καταλόγισαν πολύ σωστά την παράβαση. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μόνο μία εύστοχη βολή για να πάρει τη νίκη, με τον Μαργαρίτη να πετυχαίνει την μία από τις δύο και να στέλνει στα “αστέρια’ τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 83-82.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παραλίγο να πληρώσει την αδράνεια που έδειξε στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως οι Θεσσαλονικείς, με πρωταγωνιστή τον Γκος, έπαιξαν ωραίο μπάσκετ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πήραν μια ζωτικής σημασίας νίκη.

Ο αγώνας 

Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο 10λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με σκορ 20-18, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Λίνου Χρυσικόπουλου και παρά τα μεγάλα σουτ των Γιουσκεβίτσιους, Πάλσον, με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει 10 πόντους σε μόλις 10 λεπτά αγώνα. Στα πρώτα 3 λεπτά της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 8 (20-28) χάρη στη συνεισφορά του Τζόουνς. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου θα μπορούσε να έχει πάρει διαφορά όμως το δίδυμο Γιουσκεβίτσιους, Πάλσον συνέχισε να κεραυνοβολεί και στο δεύτερο 10λεπτο. Έτσι οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 41-35 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν υποτονικά με την γαλλική ομάδα να μειώνει γρήγορα στον πόντο (43-42). Η Ναντέρ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της και τα κατάφερε καθώς προηγήθηκε με 5 (49-54) χάρη στον Κονατέ. Η τρίτη περίοδος βρήκε μπροστά τους Γάλλους με σκορ 53-54, με τον Ζάρα να φέρνει τον ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής.

Στο τέταρτο και τελευταίο 10λεπτο έγινε το θαύμα για τον ΠΑΟΚ. Με το σκορ να είναι στο 82-79 υπέρ της Ναντέρ ο Ζάρας κέρδισε φάουλ πάνω στο τρίποντο και ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ (82-82). Οι Γάλλοι είχαν 11 δευτερόλεπτα στην κατοχή τους για να πάρουν το ματς. Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε είτε ισόπαλο είτε υπέρ της Ναντέρ. Όμως η τελευταία επίθεση χάθηκε και ο ΠΑΟΚ κέρδισε βολές 0.3 πριν τη λήξη. Οι διαιτητές συμβουλεύτηκαν το instant replay και καταλόγισαν σωστά το φάουλ του Γκαμπλ στον Μαργαρίτη. Ο Έλληνας άσσος κατάφερε να πετύχει τη μία εκ των δύο βολών και να χαρίσει στον δικέφαλο την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη (83-82).

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 53-54, 83-82