O πρώην παίκτης της Κύμης (είχε παίξει στους Ευβοιώτες την σεζόν 2015-16) και νυν της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Basketball Champions League, o Βάιντας Καρινιάουσκας, βρίσκεται εν μέσω ενός στοιχηματικού σκανδάλου και κινδυνεύει με πολύ βαριά καμπάνα. Μάλιστα ήδη έχει τεθεί εκτός ομάδας μέχρι να τελειώσει η σχετική έρευνα και να φανεί αν αληθεύουν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Το όλο θέμα έχει και ένα καλό για τη ΑΕΚ, καθώς ο Καρινιάουσκας δεν θα παίξει με την Λιετκαμπέλις στο αυριανό (29/1) εντός έδρας ματς της ομάδας του με την Ενωση για το BCL.

Σύμφωνα με την λιθουανική ιστοσελίδα «krepsinis.net», η επιτροπή στοιχηματισμού της χώρας βρήκε στοιχεία που εμπλέκουν τον 25χρονο γκαρντ με ένα απίστευτο στοίχημα που είχε να κάνει μάλιστα με την προσωπική του απόδοση σε ένα ματς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Λιθουανών  ένας φίλος του Καρινιάουσκας στοιχημάτισε σε δύο διαφορετικές στοιχηματικές εταιρείες το ποσό των 2.000 ευρώ  στο να σκοράρει ο 25χρονος γκαρντ κάτω από 8.5 πόντους στον αγώνα που είχε δώσει την περασμένη Τετάρτη (23/1) η Λιετκαμπέλις με την Ντιζόν στο BCL.

Οι Λιθουανοί έχασαν με  99-91 από τους Γάλλους σε εκείνο το ματς και ο φίλος του  Καρινιάουσκας έπιασε το στοίχημα, καθώς ο πρώην παίκτης της Κύμης είχε πετύχει μόλις 2 πόντους (είχε 1/6 δίποντα στα 21΄.28΄΄ που είχε μείνει στο παρκέ).

Η επιστροπή στοιχηματισμού θεώρησε ότι κάτι περίεργο συνέβη εκεί και ενημέρωσε την διοίκηση της Λιετκαμπέλις, η οποία  έβαλε στο «ψυγείο» τον Καρινιάουσκας μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο πρόεδρος της Λιετκαμπέλις έθεσε τον πρώην παίκτη της Κύμης (Α2, 2015-16) εκτός ομάδας, με τον ίδιο να μην καταλαβαίνει το γιατί. Η ομάδα περιμένει επίσημο έγγραφο από την επιτροπή και αν όλα επιβεβαιωθούν, τότε το συμβόλαιο του παίκτη θα διακοπεί.

Ο Καρινιάουσκας είχε ως τώρα μέσο όρο με την ομάδα του στο BCL 9π. 2.2 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ.