Έφτασε η μεγάλη ώρα για το BCL, διότι σήμερα ξεκινά το Final 4 της διοργάνωσης με τις Ludwisburg, Hapoel Holon, Manresa και Tenerife να συμμετέχουν στη εν λόγω διαδικασία. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 19:00 όταν και η Holon θα αντιμετωπίσει την Tenerife, ενώ τρεις ώρες μετά θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους η Ludwisburg με τη Manresa. Το Final 4 αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικό, άσχετα εάν Τenerife και Manresa έχουν οριακά το πλεονέκτημα. O μικρός κι ο μεγάλος τελικός θα λάβουν χώρα την Κυριακή στις 18:00 και στις 21:00 αντίστοιχα.

Η πορεία των ομάδων μέχρι εδώ

Manresa: H Manresa πέρα από την εξαιρετική πορεία της στην ACB έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και στο BCL. Συγκεκριμένα πέρασε με άνεση την πρώτη φάση έχοντας ρεκόρ 5-1, για να συνεχίσει με τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια στους “16” της διοργάνωσης. Έτσι πήρε την πρόκριση στους “8”, όπου και αντιμετώπισε την Malaga στον ισπανικό εμφύλιο. Παρά το γεγονός ότι η Malaga είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, η Manresa την σκούπισε με 2-0, με συνέπεια να βρίσκεται σήμερα στο Bilbao.

Ηapoel Holon: Η Holon στη φάση των ομίλων του BCL τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 4-2, επομένως χρειάστηκε να παίξει στη διαδικασία των play-in απέναντι στη Besiktas, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη φάση των “16”.Στη συνέχεια στους “16”  πέτυχε πάλι  τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια και βρέθηκε στους “8”. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τη Strasbourg, την οποία απέκλεισε με 2-0.

Τenerife: H Tenerife ξεκίνησε και αυτή με ρεκόρ 4-2 τη φάση των ομίλων, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φάση των play-in της διοργάνωσης, όπου και αντιμετώπισε την τουρκική Karsiyiaka. Η ισπανική ομάδα υπερκέρασε το εμπόδιο των Τούρκων με 2-1 νίκες, για να κάνει περίπατο στους “16” έχοντας το απόλυτο των νικών (6/6). Στα προημιτελικά παρά το 2-0 η πρόκριση εις βάρος της Tofas μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και δραμτική, καθότι η Tenerife πήρε και τα δύο ματς στο νήμα.

Ludwisburg: Η Ludwisburg στον όμιλο στην αρχική φάση των ομίλων είχε 4-2, κατακτώντας την πρώτη θέση στο group της ελέω των δύο νικών απέναντι στην Tenerife. Έτσι κέρδισε απευθείας την πρόκριση στους “16”, όπου με ρεκόρ 4-2 πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με την Cluj, την οποία απέκλεισε με 2-1 έχοντας όμως το μειονέκτημα έδρας (μόνη ομάδα στο Final 4 που στα προημιτελικά είχε μειονέκτημα έδρας).

Το πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 6 Μαΐου

19:00 Hapoel Holon – Τenerife (Cosmote Sport 7)
22:00 Ludwisburg – Μanresa (Cosmote Sport 7)

 
Κυριακή 8 Μαΐου

18:00 Μικρός τελικός
21:00 Τελικός