Το Final 8 του Basketball Champions League συνεχίζεται και σήμερα (01/19) και μάλιστα με ελληνικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ στις 18:30 στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει την Τσέχικη Nymburk έχοντας στο μυαλό της αποκλειστικά τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η “Ένωση” μετά από τις δύο ήττες χωρίς όμως να πραγματοποιεί κακές εμφανίσεις στο ελληνικό Super Cup, στρέφεται αποκλειστικά στο Final-8 του BCL, καθώς οι “βλέψεις” της εκεί είναι μεγάλες και είναι αρκετά φιλόδοξη για την πορεία της στη διοργάνωση αυτή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει όλα του τα “όπλα στη φαρέτρα” εν όψει της “μάχης” κόντρα στους Τσέχους, η οποία δεν αντιμετωπίζει εξίσου κάποιο “πονοκέφαλο” απουσίας για το ντέρμπι με τον “Δικέφαλο Αετό”.

Η Nymburk είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και “δίψα” για διάκριση, ενώ η ΑΕΚ αποτελεί μια ομάδα με αρκετές αλλαγές, με παίκτες που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και με μεγάλη όρεξη για πρωταθλητισμό.

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται ανάμεσα σε Tenerife και Zaragoza στις 21:30 με το νικητή του ζευγαριού αυτού να αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού της “Βασίλισσας”. Χθες (30/09), η San Pablo Burgos επικράτησε άνετα κόντρα στην Hapoel Jerusalem, ενώ σε ένα παιχνίδι για “γερά νεύρα”, ένα πραγματικό ντέρμπι, η Dijon κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος επί της Turk Telekom με 83-82.

Δείτε το πρόγραμμα μέχρι στιγμής των αγώνω του Final-8 στο BCL:

Τετάρτη (30/09): Hapoel Jerusalem – San Pablo Burgos 65-92

Τετάρτη (30/09): Turk Telekom – Dijon 82-83 

Πέμπτη (01/10): ΑΕΚ – Νymburk (18:30)

Πέμπτη (01/10): Zaragoza – Tenerife (21:30)