Στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ σήμερα (30/09) θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της διοργάνωσης του Basketball Champions League για τη φάση του Final-8 για τη σεζόν 2019/2020 με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, καθώς στη φάση αυτή βρίσκεται και η ΑΕΚ, η οποία βέβαια καλείται αύριο στις 18:30 να ξεπεράσει το εμπόδιο της Nymburk.

Σήμερα λοιπόν στις 18:30 το παιχνίδι που ανοίγει την “αυλαία” του Final-8 στο BCL είναι αυτό ανάμεσα στην Hapoel Jerusalem του νεοαποκτηθέντα Νίκου Παππά και την San Pablo Burgos. Οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικά κίνητρα, ωστόσο έχουν επίσης και έναν κοινό στόχο. Να πάνε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη διοργάνωση.

Η Hapoel είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ του Ισραήλ και παρουσιάζεται ανταγωνιστική πάντα. Φέτος διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ και με την τελευταία προσθήκη που είχε “άρωμα” Ελλάδας, αυτή του Νίκου Παππά γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. 

Η San Pablo Burgos από την άλλη, είναι μια ομάδα που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στην αρχή της σεζόν και θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και ως “ευχάριστη έκπληξη”. Δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα στο ρόστερ της και με παρόμοιο “κορμό”, αλλά και “φιλοσοφία” “ρίχνεται στη μάχη” για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από τη φάση του Final-8 στο BCL.

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για το Final-8 του Basketball Champions League ξεκινάει στις 21:30 και είναι ανάμεσα στην Turk Telekom και στην Dijon. Ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι χωρίς να έχει το ξεκάθαρο φαβορί, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν συνηθίσει να κάνουν “ζημιές” στους αντιπάλους τους χωρίς όμως επίσης να διαθέτουν κάποια σταθερότητα.

Σαφώς η Τουρκική ομάδα διαθέτει ένα μικρό πλεονέκτημα ειδικά μετά και από την απόκτηση του Sam Dekker, του Keifer Sykes, αλλά και του Kamar Baldwin, φαίνεται πως διαθέτει όλα τα “φώτα” για να πάει ψηλά στη διοργάνωση. Το μόνο που της μένει είναι να αποκτήσει και την κατάλληλη χημεία.

Η Dijon από την άλλη διαθέτει παρόμοιο ρόστερ και μάλιστα το Final-8 αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους Γάλλους. Ίσως θεωρείται και το “αουτσάιντερ” της φάσης, αλλά παραμένει αρκετά επικίνδυνη. 

Δείτε το πρόγραμμα του Final-8 του BCL:

Τετάρτη 30/9

18:30 Hapoel Jerusalem – San Pablo Burgos 
21:30 Turk Telekom – Dijon 

Πέμπτη 1/10

18:30 Nymburk – ΑΕΚ
21:30 Zarazoga – Tenerife 

Παρασκευή 2/10

Ημιτελικοί

Κυριακή 4/10

Μικρός Τελικός
Μεγάλος Τελικός