Γόρδιο δεσμό θυμίζει η ιστορία της διοργάνωσης του Final-8 του BCL από την ΑΕΚ (με την βοήθεια της Πολιτείας) στο ΟΑΚΑ και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Το Basketball Champions League έστειλε τελεσίγραφο στην ΑΕΚ και την Πολιτεία να απαντήσουν ως αύριο Πέμπτη (17/9) για το αν θα διοργανώσουν το Final-8 στο ΟΑΚΑ με το όλο θέμα όμως, να έχει μπερδευτεί και να ζορίζει πολύ.

Από την μια είναι τα νέα υγειονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού, τα οποία… αποτελούν μαχαιριά στο θέμα της παρουσίας ικανοποιητικού αριθμού θεατών στους αγώνες του Final-8. Η παρουσία κόσμου (έστω και στο 50% του ΟΑΚΑ) θα εξασφάλιζε ένα οικονομικό μαξιλαράκι, που θα μπορούσε να απορροφήσει το τεράστιο οικονομικό βάρος της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Από την άλλη υπάρχει η… εκκωφαντική σιγή ιχθύος της Πολιτείας στο θέμα της δέσμευσης ότι θα συνδράμει κι αυτή οικονομικά στην διοργάνωση.

Έτσι το όλο θέμα κόλλησε, αλλά το BCL θέλει να…  ξεκολλήσουν όλα άμεσα και να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο.

Το Basketball Champions League έστειλε έτσι επιστολή στην ΑΕΚ και την Πολιτεία, στην οποία ζητάει να απαντήσουν ως αύριο για το αν η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στο ΟΑΚΑ.

Αν δεν υπάρξει άμεση καταφατική απάντηση, το BCL δείχνει διατεθειμένο να πάρει το Final-8 από το ΟΑΚΑ και να το πάει σε Ισπανία ή Τσεχία, που καραδοκούν στη γωνία.

Αν τελικά το Basketball Champions League πάρει την διοργάνωση και την πάει αλλού, αυτό σίγουρα θα αποτελέσει πλήγμα στο γόητρο της χώρας και της ΑΕΚ, η οποία είναι βέβαια η μόνη που δεν φταίει σε αυτή την ιστορία, καθώς βρέθηκε ξαφνικά εν μέσω μιας θύελλας, που προκλήθηκε από την πλευρά της Πολιτείας.