H Tenerife και η Dijon προκρίθηκαν στο Final-8 του Basketball Champions League και συμπλήρωσαν το πζαλ της διοργάνωσης

H Tenerife κέρδισε την Oostende και έκανε το 2-1 σε βάρος τω Βέλγων, ενώ η Dijon (έκανε κι αυτή το 2-1) κέρδισε 75-67 τη Nizhny και πέρασαν στο Final-8 του BCL.

Από την Tenerife κορυφαίος ήταν ο Huertas με 13 πόντους, ενώ μια ανάσα από το double – double έφτασε ο Shermadini (ο Γεωργιανός πρώην παίκτης Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχε απολογισμό 9 πόντους και 10 ριμπάουντ)

Από την Oostende πρώτος σκόρερ ήταν ο Welsh με 13 πόντους, ενώ 12 πόντους είχε ο Schwartz.

Η Tenerife θα παίξει κόντρα στην Zaragoza στον ισπανικό εμφύλιο του Final-8, ενώ ο νικητής θα μονομαχήσει στα ημιτελικά με το ζευγάρι Nymburk – AEK.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Dijon είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Chassang, που πέτυχε 20 πόντους. Από την Nizhny κορυφαίος ήταν ο Komolov με 18 πόντους.

Ρώσοι και Γάλλοι πανηγύρισαν την πρόκριση στο Final-8, αλλά ακόμα δεν ξέρουν αν θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για την Αθήνα ή αλλού.

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορονοϊό, μπλέκουν πολύ την διοργάνωση του Final-8 του Basketball Champions League, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ΟΑΚΑ (30/9 – 4/10) και όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά! Ακόμα και το ενδεχόμενο να μην γίνει εδώ η διοργάνωση!

Η FIBA μάλιστα έστειλε τελεσίγραφο σε ΑΕΚ και Πολιτεία να απαντήσουν σήμερα τι θα γίνει με την διοργάνωση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Tenerife – Oostende 62-54

Dijon – Nizhny 75-67

 

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL-8

Turk Telecom – Dizon

Hapoel Jerusalem – Burgos

Zaragoza – Tenerife

Nymburk – ΑΕΚ

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ DIJON – NIZHNY

 

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ TENERIFE – OOSTENDE