Οι 2 από τους 3 ελληνικούς εκπροσώπους της χώρας στο φετινό Basketball Champions League, οι ΠΑΟΚ και Λαύριο, κατάφεραν να εξασφαλίσουν κατά την τελευταία αγωνιστική των ομίλων ένα πολυπόθητο εισιτήριο για τα Play In της διοργάνωσης -με τους τελευταίους μάλιστα να γνωρίζουν ήδη τόσο τον επόμενο αντίπαλό τους όσο και τις δύο ημερομηνίες των μονομαχιών τους.

ΛΑΥΡΙΟ

Μετά και την άνετη νίκη επί της αδιάφορης Unicaja Malaga, η αρμάδα του Χρήστου Σερέλη τερμάτισε στη 3η θέση του 3ου γκρουπ και θα συναντήσει στο νεοσύστατο σύστημα την Treviso -που προέρχεται από τον όμιλο της ΑΕΚ.

Η ελληνική ομάδα θα έχει μειονέκτημα έδρας κόντρα στο συγκρότημα της Ιταλίας με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ματς τους να αναμένεται να είναι οι εξής:

Game 1: 5/1
Game 2: 11/1
Game 3*: –

*αν χρειαστεί

ΠΑΟΚ

Από την άλλη μεριά, ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να έχει περάσει μετά και την επικράτηση της Galatasaray κόντρα στη Nymburk, αλλά είναι ο ίδιος που θα κρίνει την τύχη του αναφορικά με το πλασάρισμά του στη 2η ή την 3η θέση του 5ου ομίλου.

Αν κερδίσει την Igokea την τελευταία αγωνιστική (29/12), τότε θα αντιμετωπίσει ως 2ος με πλεονέκτημα έδρας την Οstende.

Σε αυτό το σενάριο, οι ημερομηνίες θα είναι οι εξής:

Game 1: 4/1
Game 2: 12/1
Game 3*: –

*αν χρειαστεί

Αν όμως ηττηθεί από τους φιλοξενούμενους τότε θα βρεθεί 3ος και θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ανώτερης Strasburg με μειονέκτημα έδρας.

Σε αυτό το σενάριο, οι ημερομηνίες θα είναι οι εξής:

Game 1: 5/12
Game 2: 12/1
Game 3*: –

*αν χρειαστεί

 

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.