Tenerife εναντίον Manresa στον τελικό, σε ένα αρκετά αμφίρροπο ζευγάρι που κανείς -κυριολεκτικά- δε μπορεί να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη με σιγουρά! Και ο μικρός τελικός θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, βέβαια, αφού τόσο η απρόβλεπτη Hapoel Holon, όσο και η πάντα επικίνδυνη Ludwigsburg μπορούν να «συνθέσουν» πολλά στοιχεία που θα κάνουν το… «πρόγευμα» του τελικού εντυπωσιακό.

 

Στον 1ο χρονικά ημιτελικό, ομάδα του Txus Vidorreta τα πήγε εξαιρετικά σε όλο το παιχνίδι. Παρ’ ότι υπήρξαν στιγμές που η Holon πλησίασε αρκετά στο σκορ, η ισπανική ομάδα έβγαζε αντίδραση και έδειξε να το ήθελε πιο πολύ. Το τελικό 78-71 ίσως «αντικατοπτρίζει» ακριβώς την εικόνα του αγώνα, αφού από τη μία η Tenerife δεν άφησε περιθώρια στους Ισραηλινούς να πιστέψουν στη νίκη και από την άλλη η Hapoel προσπάθησε, πάλεψε και με την εικόνα της ουσιαστικά δεν άξιζε να ηττηθεί με μεγαλύτερη διαφορά απ’ τους 7-8 πόντους. Μια απολύτως δίκαιη νίκη για τους Ισπανούς εν τέλει, που τους στέλνει στον τελικό της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά.

 

Δείτε τις στιγμές του αγώνα που ξεχώρισαν εδώ:

Στον 2ο χρονικά ημιτελικό, η Manresa «έσπαγε κόκκαλα» αμυντικά, αφού «έπνιξε» τη Ludwigsburg ειδικά στην τελευταία περίοδο που οι Γερμανοί «κυνηγούσαν» στο σκορ. Για να φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο πάντως, η ισπανική ομάδα στις 2 απ’ τις προηγούμενες 3 περιόδους έβγαλε τρομερά στοιχεία μέσα στο παρκέ, αφού με τους Moneke-Bako να αποτελούν… τρόμο στη ρακέτα και τον Perez να κάνει ένα all-around παιχνίδι, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε σημείο που δε μπορούσε πια ν’ αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απ’ το σημερινό παιχνίδι η ομάδα του John Patrick.

 

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα εδώ: