Ιστορική πρόκριση στη φάση των play-in αγώνων του Basketball Champions League πήρε το Λαύριο χάρις στην εύκολη νίκη του επί της Unicaja Malaga με 70-58 στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Εκεί η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα αντιμετωπίσει (με μειονέκτημα έδρας) σε σειρά best of 3 αυτήν που θα τερματίσει 2η στον 4ο όμιλο, δηλαδή είτε την ιταλική Treviso, είτε την ουγγρική Falco Szombathely.

Εκτός νυμφώνος έμεινε εν τέλει η ρωσική Nizhny από τον 3ο όμιλο. Η ρωσική ομάδα νίκησε την αδιάφορη (και μαθηματικά 2η) Dijon 93-85 στο τελευταίο παιχνίδι της, αλλά δεν απέφυγε την 4η θέση στην κατάταξη.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Λαύριο – Unicaja 70-58
Nizhny – Dijon 93-85

Η τελική κατάταξη

1. Unicaja 4-2
———————–
2. Dijon 3-3
3. Λαύριο 3-3
———————–
4. Nizhny 2-4

* Η πρώτη ομάδα προκρίνεται απευθείας στους “16”, ενώ η 2η και η 3η παίρνουν μέρος στο τουρνουά play-in σε σειρές best of three (στις δύο νίκες).

Τα ζευγάρια των αγώνων play-in*

Dijon – VEF Riga
Treviso/Falco Szombathely – Λαύριο

* Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις αρχές Ιανουαρίου 2022, αλλά ακόμα δεν έχουν οριστεί οι ημερομηνίες από τη διοργανώτρια αρχή. Οι σειρές είναι best of thee (στις δύο νίκες), με τις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων να έχουν το πλεονέκτημα έδρας (σε 1ο και 3ο αγώνα, εφόσον χρειαστεί)