Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε… Σε μία φορτισμένη βραδιά, λόγω της απόσυρσης της φανέλας του Stevan Jelovac, η ομάδα του Στέφανου Δέδα ηττήθηκε από τη Falco Szombathely 83-89 στα Άνω Λιόσια για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League, ένα αποτέλεσμα που “σκότωσε” και τις τελευταίες (μαθηματικές) ελπίδες της για είσοδο στο τουρνουά play-in της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου η VEF Riga νίκησε την Treviso 74-71 χάρις σε τρίποντο του Jalen Riley στην εκπνοή, αν και λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να… αυτοκτονήσει! Με το σκορ 71-69 και 16’’ να απομένουν, οι Λετονοί έκαναν τα πάντα λάθος. Ο Aaron Jones αστόχησε σε λέι-απ και στη συνέχεια ο Artis Ate έκανε ένα αψυχολόγητο φάουλ στον DeWayne Russell, στέλνοντας τον στη γραμμή των βολών 2,1’’ πριν από τη λήξη! Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε και τις δύο βολές, ισοφάρισε το σκορ (71-71), αλλά ο Riley είχε τον τελευταίο λόγο…

Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής η VEF Riga εξασφάλισε μία θέση στο τουρνουά play-in, ενώ η ΑΕΚ έμεινε μαθηματικά εκτός συνέχειας, μετατρέποντας το ματς της επόμενης εβδομάδας στο Τρεβίζο σε τυπική διαδικασία. Η Falco με την Treviso, από την άλλη, θα συνεχίσουν τη μάχη για την 1η θέση, αφού η ιταλική ομάδα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

VEF Riga – Treviso 74-71
ΑΕΚ – Falco Szombathely 83-89

Η κατάταξη

1. Falco Szombathely 4-1
———————————–
2. Treviso 3-2
3. VEF Riga 2-3
———————————–
4. AEK 1-4

* Η πρώτη ομάδα προκρίνεται απευθείας στους “16”, ενώ η 2η και η 3η παίρνουν μέρος στο τουρνουά play-in σε σειρές best of three (στις δύο νίκες).

Η τελευταία αγωνιστική (6η, 22/12)

Falco Szombathely – VEF Riga
Treviso – ΑΕΚ