Ο αρχηγός της Burgos, Vitor Benite, έβγαλε το καπέλο στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο 30χρονος γκαρντ «έσταξε μέλι» για τον Keith Langford και τους άλλους μπασκετμπολίστες της «Ένωσης», ενώ τόνισε η ομάδα του ζει μια ιστορική στιγμή και αν πάρει το τρόπαιο θα κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο.

Αναλυτικά ο αρχηγός της Burgos, Vitor Benite, είπε:

Για την συμμετοχή της ομάδας στον τελικό: «Ιστορική στιγμή για μας, ένα σωματείο που έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του πριν πέντε χρόνια. Οι φίλαθλοί μας έχουν τρομερή στήριξη προς την ομάδα αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε και εμείς πόσο επηρεάζουμε θετικά τη ζωή νέων παιδιών στην πόλη μας. Για μας ο τελικός και η πιθανή κατάκτηση του τρόπαιου θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Για την ΑΕΚ και τους σπουδαίους παίκτες, που έχει στο ρόστερ της:  «Απέναντί μας έχουμε μια μεγάλη αντίπαλο με παίκτες που χαίρεσαι να τους βλέπεις να παίζουν όπως για παράδειγμα ο Λάνγκφορντ, ένας εξαιρετικός παίκτης που ξέρει να παίρνει τα κρίσιμα σουτ. Γενικότερα και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ακόμα και όταν δεν παίζει καλά έχει την ικανότητα να βγάζει δύναμη στο παιχνίδι της και να μένει πάντα ανταγωνιστική».

Για την απουσία του κόσμου: « Να ξέρετε ότι όλοι οι παίκτες θέλουμε τον κόσμο. Μπορεί να μην υπάρχει η πίεση του κοινού για μας, αλλά η ΑΕΚ νοιώθει και πάλι σαν στο σπίτι της και το δείχνει στον τρόπο παιχνιδιού της. Όμως και πάλι λέω ότι είναι κρίμα που σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα δεν θα έχουμε ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο».

Για την μακρά περίοδο καραντίνας που πέρασαν όλοι και δη οι παίκτες και οι ομάδες: «Μετά από τόσους μήνες αποχής και αρνητικές σκέψεις, είναι τρομερά τα συναισθήματα που νοιώθουμε επιστρέφοντας στα παρκέ και κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σου χαρίσει αυτά τα συναισθήματα όπως η χαρά που ένοιωσα όταν μάθαμε ότι επιστρέφουμε για να παίξουμε. Εμείς οι παίκτες έχουμε μάθει να δίνουμε χαρά στον κόσμο και σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία ευχαριστούμε το BCL που κατάφερε να ολοκληρώσει τη διοργάνωση και εμείς έστω και εξ αποστάσεων να δίνουμε χαρά και πάλι στον κόσμο».