Προ ημερών το Basketball Champions League ανέβαλε το ματς της AEK με την Tsmoki Minsk στην πρεμιέρα της διοργάνωσης καθώς οι Λευκορώσοι έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό, Την ίδια μοίρα όμως, (βλέπε: αναβολή) αναμένεται να έχει ένα άλλο ματς του ίδιου γκρουπ (Γ’ Ομίλου). O κορονοϊός «σαρώνει» την Cholet, η οποία για τον λόγο αυτό ζήτησε από το BCL αναβολή του ματς (21/10) με την Hapoel Holon!

Το Basketball Champions League που έχει δείξει ως τώρα άμεσα αντανακλαστικά στο θέμα της πανδημίας αναμένεται να κάνει δεκτή την πρόταση των Γάλλων.

Η Cholet εξέδωσε ανακοίνωση για το όλο θέμα (δεν αναφέρθηκε πάντως, στον αριθμό των μελών της που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό, ούτε φυσικά μίλησε με… ονόματα) στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από την ομάδα μας και την διοίκησή της της, προκύπτει ότι αρκετοί άνθρωποι της ομάδας είναι θετικοί στον Covid-19.

Η Cholet Basket ενημέρωσε το Basketball Champions League για την κατάσταση και περιμένει την απόφασή του»

Η ιστορία με την Villeurbanne

H Cholet είχε βρεθεί στη δίνη του Covid-19 στις 11/10 στο ενός έδρας ματς του γαλλικού πρωταθλήματος με την Villeurbanne, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει ρεσιτάλ επικινδυνότητας στο θέμα του ιού.

Με την Villeurbanne (που είχε ήδη πολλούς παίκτες off, λόγω του Covid-19) είχε ξεκινήσει να παίζει στο ματς ο Norris Cole, αλλά μετά από μόλις 40΄΄ αποσύρθηκε, επειδή εκείνη την στιγμή οι άνθρωποι της Villeurbanne είχαν μάθει τα αποτελέσματα των τεστ που είχε κάνει η ομάδα, τα οποία είχαν δείξει ότι ο Cole ήταν «θετικός» στον ιό.

Η Cholet όπως είναι φυσικό έγινε μπαρούτι, ενώ λίγο μετά ο Δήμαρχος της πόλης, Gilles Bourdouleix, είχε απειλήσει με μηνύσεις την Villeurbanne και την γαλλική Λίγκα.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ CHOLET