Με στόχο το  2/2 το Περιστέρι υποδέχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου την πρωταθλήτρια του περσινού Basketball Champions League, την Lenovo Tenerife.  

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 101-79 αλλά και την επιστροφή του Σπανούλη στο ΣΕΦ  η ομάδα των Δυτικών Προαστίων θα προσπαθήσει να πάρει (19:30 Cosmote Sport 4)  το πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Lenovo Tenerife.

H Lenovo Tenerife για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Basketball Champions League κέρδισε εύκολα την BC Rytas με σκορ 89-74 εντός έδρας.

Για την ACB η Tenerife  είναι αήττητη με ρεκόρ 4-ο και 1η στην βαθμολογία με ισοβαθμία με την Barcelona και την Real Madrid.

Η ομάδα του Περιστερίου για την πρώτη αγωνιστική του Basketball Champions League κέρδισε εύκολα την ισραηλινή ομάδα Bnei Herzliya εντός έδρας.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα το Περιστέρι βρίσκεται σthn 6η θέση σε ισοβαθμία με άλλες ομάδες με ρεκόρ 1-1.

«Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ, σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να δείξουμε τον χαρακτήρα μας και να αφήσουμε το στίγμα μας σαν ομάδα για το τι θέλουμε να κάνουμε στην Ευρώπη και γενικότερα ποια θέλουμε να είναι η πορεία μας στην Ελλάδα» υποστήριξε ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, Παναγιώτης Βασιλόπουλος εν όψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του Περιστερίου bwin με την Τενερίφη και πρόσθεσε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που παίζουμε στην έδρα μας το οποίο θα δείξει ποιες είναι οι προσδοκίες μας και πόσο καλή ομάδα είμαστε για να μπορούμε να ακουστούμε παντού».

Όσο για την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος και κάτοχο του τροπαίου του BCL, υπογράμμισε: «Η Τενερίφη είναι μια τρομερή ομάδα. Πολύ καλά δουλεμένη, όπου οι παίκτες της είναι αρκετά χρόνια μαζί, ενώ έχουν τον ίδιο προπονητή. Για μας είναι πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε τους πρωταθλητές του Basketball Champions League. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας δίνει τρομερό κίνητρο, γιατί θέλουμε να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας και που μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος της ημέρας».

To σύνολο του Txus Vidorreta , που είχε νικήσει όπως και το Περιστέρι στην πρεμιέρα, θα παραταχθεί χωρίς τον 29χρονο Ισπανό σέντερ  Fran Guerra, που είναι τραυματίας. Το Περιστέρι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Η Βαθμολογία του 8ου ομίλου:

  1. Peristeri BC  (1-0)
  2. Lenovo Tenerife(1-0)
  3.  Rytas (0-1)
  4. Bnei Herzliya (0-1)

 

4ος όμιλος

Igokea – ERA Nymburk (19:30)

Surne Bilbao Basket- Bahçeşehir Koleji (21:30)

8ος όμιλος

Peristeri BC-Lenovo Tenerife (19:30, COSMOTE SPORT 4HD)

Bnei Herzliya-  Rytas (19:30)