O Thad Mc Fadden που είχε ακουστεί για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (παλαιότερα) και ΑΕΚ (φέτος), αλλά τελικά όλοι τον αγνόησαν, έδειξε την μεγάλη κλάση του κόντρα στην «Ένωση» και πήρε την εκδίκησή του. Ο 33χρονος Αμερικανός οδήγησε την Burgos στην στέψη και βγήκε MVP του τελικού, δείχνοντας ότι μάλλον κάτι έκαναν λάθος οι «μεγάλοι» του ελληνικού μπάσκετ στην περίπτωσή του και ότι ίσως άξιζε μια ευκαιρία σε κάποια απ’ αυτές τις ομάδες.

Ο Αμερικανός είχε απόψε 18 πόντους με 1/1βολ., 4/5διπ., 3/6τριπ., αλλά δεν έμεινε εκεί. Πήρε και 6 ριμπάουντ και έδωσε και 5 ασίστ.

«Λαβράκι» του Σούλη Μαρκόπουλου

Το ελληνικό μπάσκετ έμαθε το όνομα του Thad MacFadden την σεζόν 2016-17 όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος τον έφερε στον ΠΑΟΚ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016. Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε εκεί ότι είναι ένας σπουδαίος κόμπο γκαρντ και ένας μεγάλος σκόρερ.

Ο Thad McFadden είχε ξεκινήσει εκείνη τη σεζόν στην Γαλλία με την Nancy. Χώρισε όμως, με τη γαλλική ομάδα και ο ΠΑΟΚ τον άρπαξε.

Με τους Θεσσαλονικείς είχε μέσο όρο στο πρωτάθλημα 10 πόντους (με 28% στα τρίποντα, 2,17 ριμπάουντ, 1,78 ασίστ σε 18 ματς, ενώ στην  Ευρώπη είχε 16,1 πόντους (με 42,9% στα τρίποντα), 3,2 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν την ξεκίνησε στα Σκόπια με την Karpos Sokoli, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που είχε ο σύλλογος, τον έκαναν να αποχωρήσει και να γυρίσει ξανά πίσω στην Ελλάδα, όπου φόρεσε τη φανέλα της Κύμης.

Ο Αμερικανός έδειξε και πάλι την κλάση του. Με την ομάδα της Εύβοιας έπαιξε 22 ματς στην Basket League και είχε μέσο όρο 17,2 πόντους με 41,6% στα τρίποντα, 2,9 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Στη συνέχεια πήγε στην Ισπανία σε Tenerife, Joventut και τελικά βρέθηκε στην Burgos.

Κατά καιρούς το όνομά του είχε ακουστεί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μάλιστα ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε κάποτε στάξει μέλι για τον Αμερικανό. Αυτό το καλοκαίρι  το όνομά του… έπαιξε για την ΑΕΚ, αλλά τελικά τον… κέρδισε ο Tyrese Rice.

Ο Αμερικανός δεν χολόσκασε φυσικά και το απέδειξε αυτό απόψε.

Λίγο μετά το ματς μίλησε για εκείνον, την εικόνα της ομάδας του και τα κλειδιά του τελικού και είπε:

«Ξέραμε κόντρα σε ποια ομάδα παίζαμε, ήταν πολύ αθλητική, με επαφές. Το πιο σημαντικό σε τελικούς είναι να παίζεις καλά στην άμυνα και ήρθαν και τα σουτ. Θέλαμε να τους τιθασεύσουμε. Κάναμε καλή δουλειά πιστεύω και γι’ αυτό τα καταφέραμε. Δεν ήξερα το Burgos όταν ήρθα. Είναι αστεία ιστορία. Όταν πήγα για το πρώτο παιχνίδι, χάσαμε, αλλά θυμάμαι που έλεγα μετά το παιχνίδι “ουάου, τι φίλαθλοι”. Αν δεν είναι Η καλύτερη ατμόσφαιρα που έχω παίξει ποτέ, τότε σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες. Είναι απλά υπέροχο! Κερδίσεις, χάσεις, οι φίλαθλοι πάντα μας υποστηρίζουν. Υπάρχουν 10.000 στο γήπεδο σε κάθε αγώνα. Ευχαριστώ την Μπούργος για ό,τι έκανε εδώ και πέντε χρόνια, για να “χτίσει” κάτι και να φτάσει εδώ. Είναι τιμή μου που είμαι στο Μπούργος. Είναι όλοι υπέροχοι και καταφέραμε κάτι ξεχωριστό».

 

H NIKΗ ΤΗΣ BURGOS ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ MCFADDEN