Σε ένα παιχνίδι κατά κύριο λόγο αμυντικό, η Manresa ήταν αυτή που έπαιξε την καλύτερη άμυνα και εν τέλει επιβλήθηκε της Ludwigsburg με 63-55, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του BCL (08/05), εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει την Tenerife, σε έναν εξαιρετικό ισπανικό τελικό που αναμένεται εντυπωσιακός!

 

H Ludwigsburg ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού έχοντας ως βάση την καλή της άμυνα προηγήθηκε με 8-5. Η Manresa σιγά σιγά όμως άρχιζε να βρίσκει τα πατήματά της και να μπαίνει στο «πνεύμα» του αγώνα, καταφέρνοντας να «κλείσει» την περίοδο προηγούμενη με 3 (17-20).

Στο 2ο δεκάλεπτο, η γερμανική ομάδα ισορρόπησε την κατάσταση, αφού με δύο γρήγορα καλάθια στο ξεκίνημά του πέρασε μπροστά με 21-20. Από ‘κείνο το σημείο μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, ούτε καν ισοφαρίστηκε, με τον Simon να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην ισπανική άμυνα (14 πόντοι). Οι δύο ομάδες πάντως πήγαν στ’ αποδυτήρια ισόπαλες, αφού μία βολή του Perez και ένα κάρφωμα του Sima έκαναν το σκορ 35-35.

Στην 3η περίοδο, η ομάδα του Pedrο Martinez έδειξε αρκετή απ’ τη δυναμική της. Η εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα, έφερνε μεθοδικά διαφορά στο σκορ, την οποία η Manresa την ανέβασε μέχρι και στους 8 (44-52). Η Ludwigsburg προσπαθούσε να κάνει κάποιο σερί, ωστόσο η ισπανική ομάδα έβρισκε τρόπο να σκοράρει και κάπως έτσι το 3ο δεκάλεπτο έληξε 49-55.

Όπως ήταν λογικό, αν κάποια ομάδα απόψε ήθελε να κερδίσει θα έπρεπε να το κάνει μέσα απ’ την άμυνά της. Και πράγματι, η τελευταία περίοδος δεν είχε επιθετικό ρυθμό και δεν ήταν θεαματική. Μάλιστα, μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο είχαν μπει μόλις 3 πόντοι (όλους η Manresa). Η ισπανική ομάδα διατήρησε μια διαφορά της τάξεως των 8-9 πόντων μέχρι και το τελευταίο λεπτό, στο οποίο και μπήκε προηγούμενη με 8 πόντους (55-63). Αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος, με την τελευταία περίοδο να λήγει με επί μέρους 6-8 (!!!), το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει στο συγκρότημα του Pedro Martinez την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του BCL απέναντι στην… συμπατριώτισσα Tenerife!

 

Διαιτητές: Mazzoni, Horozov, Liszka.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-35, 49-55, 55-63.

 

LUDWIGSBURG (Patrick): Hulls 4, Simon 18, Radebaugh 7 (0/7 τρίποντα), Happ 4, Cotton 6, Patrick Ja. 4, Bartolo 6, Woodard 6, Baehre, Herzog, Patrick Jo., Botterman.

MANRESA (Martinez): Moneke 13 (13 ριμπάουντ), Bako 10, Vaulet 2, Thomasson 10, Perez 2, Steinbergs, Sima 15, Francisco 8, Martinez, Maye 3, Naspler, Valtonen.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.