Μια ξεχωριστή διαδικτυακή συνέντευξη έδωσε ο MVP του Final-8 του Basketball Champions League, Thad McFadden. O 33χρονος Αμερικανός γκαρντ απάντησε σε ερωτήσεις μέσα από τα social media του BCL.

Ο τέως παίκτης του ΠΑΟΚ και της Κύμης, μίλησε όχι μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου με την Burgos, αλλά έκανε αναφορά και στην ζωή του και ήταν απολαυστικός.

Ο Thad McFadden είπε μεταξύ άλλων:

Για την ομάδα του, την Burgos, που έγινε επαγγελματικός σύλλογος το 2015 και δεν την ήξερε κανείς, αλλά πλέον την έμαθαν όλοι:  «Είναι αστεία ιστορία, γιατί θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι στο Burgos, απέναντι στην ομάδα. Δυστυχώς χάσαμε το ματς, αλλά θυμάμαι να λέω: «Θέε μου, η ατμόσφαιρα και ο κόσμος είναι εκπληκτικοί. Ίσως η καλύτερη ατμόσφαιρα στην οποία έχω αγωνιστεί». Και θυμάμαι κάποιους συμπαίκτες να μου λένε ότι ίσως πρέπει να υπογράψω σε αυτή την ομάδα. Τελικά, όντως υπέγραψα ένα χρόνο αργότερα. Ήταν θέλημα Θεού. Η πόλη του Burgos… Νικήσουμε, χάσουμε, φέρουμε ισοπαλία, σε καλές και δύσκολες στιγμές, είναι πάντα δίπλα μας. Συνεχίζει να μας υποστηρίζει. Θα συνεχίσουν να βρίσκονται 10.000 άνθρωποι δίπλα μας. Η κατάκτηση του ΒCL είναι κάτι μεγάλο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους οπαδούς.

Για την καριέρα του: «Όταν ήρθα στην Ευρώπη, έπαιξα στη δεύτερη κατηγορία της Τσεχίας κι ήμουν ο μόνος Αμερικανός στο πρωτάθλημα. Χρόνο με το χρόνο, συνέχισα να ακούω να με υποτιμούν. Να λένε ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό ή εκείνο. Αλλά ποτέ δεν άκουγα. Το να μπορείς να παίξεις στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο είναι κάτι μοναδικό. Η ACB είναι ξεχωριστή διοργάνωση, θέλω να συνεχίσω να παίζει εκεί και τα επόμενα χρόνια. Πλέον κατέκτησα και το Basketball Champions League, σε ένα επίτευγμα ακόμη πιο ιδιαίτερο».

Για την γενέτειρά του, το Flint του Michigan: «Ξέρουμε όλοι ότι, όταν κάποιος αναφέρεται στο Flint, μιλά κυρίως για κακά πράγματα, όπως η βία, τα νερά, η ανεργία. Όμως υπάρχουν και πολλά όμορφα πράγματα. Το να μεγαλώνω εκεί μου δίδαξε πολλά, να τα δίνω όλα στη ζωή. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες από την περιοχή που έφτασαν μέχρι το ΝΒΑ και νιώθω ότι έχουμε όλοι την ίδια νοοτροπία. Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι. Η περιοχή έπαιξε μεγάλο ρόλο και στη διαμόρφωσή μου ως αθλητή».

Το καλύτερο όμως, το φύλαγε για το τέλος, καθώς θέλοντας να τελειώσει την συνέντευξη είπε: «Πρέπει να φύγω. Η γυναίκα μου θα με σκοτώσει»!

 

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@sanpabloburgos’ Thaddus McFadden is the #Final8 MVP! #BasketballCL

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basketball Champions League (@basketballcl) στις