Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στην επίθεση, ωστόσο στην άμυνα (και ειδικά στην περιφέρει) είχε πάλι τα…θεματάκια του. Η ομάδα του Χαραλαμπίδη δέχτηκε 13 τρίποντα από τη Ντιζόν, ο οποίος ήταν ο μεγάλος παράγοντας που καθόρισε το ματς. Ήλεγξε μεν τα ριμπάουντ, ωστόσο το πρόβλημα στην άμυνα φάνηκε από την αρχή και οι Γάλλοι χτύπησαν σε αυτό, μοιράζοντας παράλληλα 23 ασσίστ. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως το τελευταίο διάστημα με τις κινήσεις που έγιναν, έχεουν ανέβει επίπεδο. Όταν οι Γάλλοι τους σόκαραν με το 10-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έσωσαν (προσωρινά) την κατάσταση. Στα τελευταία λεπτά όπου η άμυνα έπαιζε καθοριστικό ρόλο όμως ο “δικέφαλος” πήρε κακό βαθμό και θα πρέπει να βελτιωθεί στην συνέχεια. Οι ελπίδες πρόκρισης λγόστεψαν ωστόσο δεν έχουν εξαλειφτεί τελείως. Στο 4-7 πλέον η ελληνική ομάδα, στο 8-3 οι Γάλλοι. Κορυφαίος για τοςυ ηττημένους ο Σμιθ με 17, ακολούθησαν Γουίγκινς και Μπράουν με 15 και 10 αντίστοιχα. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Τσόσανκγ και Ούλμερ με 15, ακολούθησαν οι Σουλάιμον και βμε 12 και 10 αντίστοιχα.

Το ματς:

Δυναμικό ξεκίνημα στο ματς με γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να σκοράρουν αλεπάλληλα στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 15-13. Ο “δικέφαλος” ξεκίνησε εξαιρετικά και είχε ήδη φτάσει τους 20 πόντους (20-15), περίπου 3:30 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου αναγκάζοντας τους Γάλλους σε τάιμ-άουτ. Ωστόσο, το δεκάλεπτο δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους αφού πέτυχαν μόλις ένα καλάθι μέχρι την λήξη, δεχόμενοι δύο τρίποντα. Πήγαν, όμως στον πάγκο, όντας μπροστά στο σκορ με 22-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την σειρά του σε γρήγορο τέμπο, πολλές κατοχές αλλά και υψηλό σκορ. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τα ηνία στο προβάδισμα με τους Γάλλους να κυνηγούν και να μην τον αφήνουν να ξεφύγει. Στην συνέχεια όμως, η Ντιζόν βρήκε λύσεις όχι μόνο από την περιφέρεια (όπου στηριζόταν μέχρι εκείνη την ώρα) αλλά και από τον ”ψηλό”, Τσόσανγκ ο οποίος λίγο πριν το ημίχρονο είχε φτάσει τους 11, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού με +4 (42-38), περίπου 1:30 πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Η ομάδα του Χαραλαμπίδη δεν εκμεταλλεύτηκε τις διαδοχικές άστοχες επιθέσεις των Γάλλων, με τον Σμιθ να αστοχεί σε δύο διαδοχικά σουτ από τα 6,75 και την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με -2, 44-42.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για τον “δικέφαλο”, όπου δέχτηκε ένα σερί 10-0. Οι γηπεδούχοι μπλόκαραν, δε μπορούσαν να σκοράρουν και οι Γάλλοι το εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας ως και στο +12, μετά από λίγο. Οι Θεσσαλονικείς όμως αντέδρασαν γρήγορα και με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν να γείρουν την κατάσταση και με ένα δικό τους σερί 8-0, ισοφάρισαν το ματς. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 60-60.

Το ματς συνέχισε να προσφέρει θέαμα με πολλές ισοπαλίες αλλά και πολλές εναλλαγές στο σκορ, με υψηλό ρυθμό και την αγωνία στο κατακόρυφο μέχρι το τέλος. Ο ρυθμός στο δεύτερο μισό της τέταρτης περιόδου έπεσε, ωστόσο ο Μπόμπι Μπράουν πήρε το όπλο του (παρότι ήταν άστοχος μέχρι τότε) και με 6 σερί πόντους κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ όταν οι Γάλλοι επιχείρησαν να ανεβάσουν ελαφρώς την διαφορά και να αποκτήσουν…μαξιλαράκι ασφαλείας. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι περίπου 40 δευτερόλεπτα πριν την λήξη όπου ο “κοντορεβυθούλης” (1,67 ύψος) Χόλστον έδωσε το…τελικό χτύπημα στην ελληνική ομάδα με 5 προσωπικούς και αναπάντητους πόντους. Έτσι, οι Γάλλοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 8-3, ενώ ο “δικέφαλος” έμεινε στον πάτο με 4-7, με τις ελπίδες για πρόκριση να λιγοστεύουν.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 19-23, 19-16, 17-24

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ