Στον έβδομο ουρανό βρισκόταν ο προπονητής της Burgos, Joan Penarroya, μετά την λήξη του τελικού του Final-8 του Basketball Champions League και της κατάκτησης του τροπαίου απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο κόουτς των Ισπανών πανηγύρισε σαν μικρό παιδί μαζί με την ομάδα. Λίγο μετά εξήγησε ότι η ομάδα του δεν θα γίνει «γίγαντας» του ισπανικού μπάσκετ, όπως οι Real και Barcelona, αλλά ζει μια απίθανη ιστορία

Αναλυτικά ο Joan Penarroya είπε: «Είναι μια απίστευτη νίκη για εμάς, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και σε εξαιρετικούς παίκτες, που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρώπη και έχουν έναν πολύ καλό προπονητή. Οι παίκτες μου είναι θρύλοι στο Burgos, στο σύλλογο και την πόλη μας. Είναι μια υπέροχη ημέρα για το Burgos. Είναι απίστευτη ιστορία! Βήμα βήμα, χρόνο το χρόνο, ήρθε η βελτίωση.Όταν πήγα στο Burgos το προηγούμενο καλοκαίρι σκεφτόμουν ότι ήταν δυνατό να παίξουμε καλά στο πρωτάθλημά μας και στην Ευρώπη, που ήταν η πρώτη μας χρονιά. Ήταν άσχημη χρονιά, λόγω της πανδημίας, αλλά είναι μια υπέροχη χρονιά για εμάς.

Παίξαμε στους ημιτελικούς και τώρα κατακτήσαμε το Basketball Champions League. Είναι απίθανο για εμάς.

Η Burgos δεν μπορεί να γίνει πιθανώς ποτέ Barcelona ή Real, όσον αφορά την σημασία της ευρωπαϊκής σκηνής, αλλά πάντα μπορείς να βελτιωθείς και να κάνεις βήματα για να εξελιχθείς».

Λίγο πιο πέρα ο γκαρντ των Ισπανών Alex Renfroe έλεγε: «Ηρθαμε στην Αθήνα και βελτιωθήκαμε κάθε μέρα, κάναμε το 3 στα 3 και φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου. Αγαπώ τις νίκες και τους τίτλους όπως είναι λογικό μου αρέσει να κερδίζω μαζί με τους συμπαίκτες μου».