Ο προπονητής της Burgos, Joan Penarroya, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final-8 του Basketball Champions League ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για την αυριανή (4/10, 20:00) μετωπική με την ΑΕΚ για την κούπα.

Βέβαια, φυσικά να μην έλεγε κάτι άλλο ο κόουτς των Ισπανών. Το ωραίο στην περίπτωσή του, όμως, είναι πως αποφόρτισε το κλίμα κάνοντας χιούμορ.

Ο προπονητής της Burgos, Joan Penarroya θυμήθηκε μια τρομερή πλάκα που του είχαν κάνει οι παίκτες του, όταν είχαν κουρέψει έναν συμπαίκτη τους και του έστειλαν τα μαλλιά σε έναν φάκελο, επειδή φυσικά είναι «καραφλός» και είπε: «Είμαστε ουσιαστικά στην αρχή της σεζόν και έχουμε αρκετούς νέους παίκτες οπότε δεν ξέρω εάν θα επαναλάβουν αυτό που είχαν κάνει οι παλαιότεροι όταν πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι για να με πειράξουν μου έφεραν μια τούφα με μαλλιά σε ένα φάκελο».

Για την δυναμικότητα της ΑΕΚ και την ετοιμότητα της Burgos ανέφερε: «Ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι της διοργάνωσης αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι για αυτό τον τελικό που αποτελεί πρόκληση. Είναι η στιγμή να ευχαριστήσουμε όλους τους παίκτες μας που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ και αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που δεν είναι εφέτος μαζί μας.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που προσεγγίσαμε τα παιχνίδια με την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο, αλλά αύριο ο τελικός είναι μια άλλη ιστορία και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχεις όλα τα σενάρια στο μυαλό σου, είτε για ένα κλειστό ματς, είτε ακόμα και αν η ΑΕΚ πάρει μια διαφορά στην αρχή. Το βασικό είναι στο τέλος της ημέρας να είσαι σκληρός για να πετύχεις τη δουλειά σου».

Για την απουσία κόσμου από τις εξέδρες τόνισε: «Θα θέλαμε αύριο στον τελικό να είχαμε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ από 15.000 θεατές αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα που μπήκαμε από τα προκριματικά στη διοργάνωση και μεγαλώνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».