Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η San Pablo Burgos “χαμογέλασε” στο τέλος, επικρατώντας με 59-64 επί της Pinar Karsiyaka και έφτασε σε ένα σπουδαίο κατόρθωμα, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Basketball Champions League που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου δυο συνεχόμενες χρονιές.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Ο τελικός του Basketball Champions League ξεκίνησε δυναμικά με γρήγορο ρυθμό και από τις δυο ομάδες. Η Burgos ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Alex Renfroe στην αρχή φάνηκε να έχει καλύτερα “πατήματα” στο παρκέ. Το σκορ είχε διαρκείς εναλλαγές, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να παίρνουν “αέρα” 4 πόντων λίγο πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 9-13 χάρη σε ένα τρίποντο από τον Ken Horton. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Amath M’Baye να ευστοχεί σε ένα drive και να μειώνει σε 13-15 για την Pinar Karsiyaka.

2ο δεκάλεπτο

Στο ξεκίνημα το δεύτερου δεκαλέπτου, οι Τούρκοι “έτρεξαν ένα σερί” 6-0 (19-15) με κύριους εκφραστές στην επίθεσή τους τον Tony Taylor, αλλά και τον Raymar Morgan. Λίγη ώρα αργότερα, ο Miquel Salvo για τους Ισπανούς ισοφάρισε σε 23-23 δείχνοντας πως είναι ακόμη “μέσα στο παιχνίδι”. Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο ματς, ο Thaddus McFadden με ένα δίποντο έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά με 25-27 και ο Alex Renfroe επανέλαβε το ίδιο “έργο” για το 27-29. Το πρώτο ημίχρονο του τελικού ολοκληρώθηκε στο 28-29 υπέρ της San Pablo Burgos, με τις δυο ομάδες να αφήνουν “ανοιχτούς λογαριασμούς” για το δεύτερο μέρος του τελικού.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά παρόμοιο ρυθμό όπως και το πρώτο μέρος. Μετά τα πρώτα 4 αγωνιστικά λεπτά στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του coach Penarroya προηγήθηκε για πρώτη φορά μόλις με 5 πόντους διαφορά (30-35) χάρη σε ένα καλάθι του Dejan Kravic. Η Karsiyaka βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία σε εκείνο το σημείο και συνέχισε να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Ο Omar Cook με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων 2 λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ανέβασε τον “δείκτη” του σκορ στους 6 πόντους (37-43) και στο τέλος του, ο Vítor Benite με δυο βολές διαμόρφωσε το σκορ στο 39-46 υπέρ των Ισπανών

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα του coach Sarica να “τρέχει” ένα σερί 5-0 (44-46) και να πλησιάζει και πάλι κοντά στο σκορ χάρη σε ένα τρίποντο του D. J. Kennedy και ένα δυναμικό κάρφωμα από τον Amath M’Baye. Οι Τούρκοι συνέχισαν να παίζουν εκπληκτκή άμυνα, με αποτέλεσμα να περάσουν και μπροστά στο σκορ λίγο αργότερα (51-50) χάρη σε ένα drive του D. J. Kennedy. Oι “μάχες” “σώμα με σώμα” ήταν αρκετές και οι δυο ομάδες έδειχναν τη “δίψα” τους για κατάκτηση. Ο Dejan Kravic με ένα alley-oop κάρφωμα έδωσε “αέρα” 5 πόντων στην ομάδα του (54-59) 4 λεπτά περίπου πριν το τελικό σφύριγμα. Στη συνέχεια και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η San Pablo Burgos φάνηκε να είναι πιο ψύχραιμη. Ο Alex Renfroe με ένα καλάθι έδωσε το “μαξιλάρι” ασφαλείας στην ομάδα του για το 59-62. Οι Τούρκοι αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια ο Vítor Benite με 2 εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης, το 59-64 και οι Ισπανοί πανηγύρισαν την δεύτερη σερί κατάκτηση του BCL, γράφοντας ιστορία.

Οι κορυφαίοι

Για τους θριαμβευτές σήμερα ξεχώρισε ο Vítor Benite, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους. Στο πλευρό του με αξιώσεις στάθηκε ο Alex Renfroe, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Τέλος, πολύ θετική ήταν η εμφάνιση του Jasiel Rivero, ο οποίος πέτυχε 9 πόντους και “κατέβασε” 5 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, για τους Τούρκους ξεχώρισε ο Amath M’Baye, ο οποίος “σταμάτησε” στους 17 πόντους, ενώ παράλληλα πήρε και 8 ριμπάουντ “αγγίζοντας” το “double-double“. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Raymar Morgan, ο οποίος είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Τέλος, καταλυτική ήταν και η παρουσία του Metecan Birsen που πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 28-29, 39-46, 59-64

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ