H Bonn κατάφερε να ξεπεράσει τον παράγοντα έδρα και να επικρατήσει επί της οικοδέσποινας Malaga στον ημιτελικό (67-69), με συνέπεια να προκριθεί στον Τελικό όπου και θα αντιμετωπίσει την Hapoel Jerusalem. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν σε αυτήν την μεγάλη επιτυχία, χάρις στην τρομερή εμφάνιση του Shorts (21 πόντοι, επτά ασίστ), την στιγμή που οι Ισπανοί έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν στο τέλος, καθώς το τρίποντο του Perry βρήκε σίδερο. Από εκεί κι έπειτα τον συνεπικούρησαν οι Hawkins και Delany με 13 πόντους έκαστος, την ώρα που από την άλλη πλευρά διακρίθηκε ο μοιραίος Perry με 12 πόντους και επτά ασίστ.

Με την δύναμη της έδρας οι Ισπανοί εκκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα εννιά πόντων με το “καλησπέρα” (20-11). Οι Γερμανοί ανασυντάχθηκαν πολύ άμεσα και με ένα επιμέρους 2-11 έκλεισαν το δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία (22-22). Οι τυπικά και ουσιαστικά φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι ανώτεροι στο παρκέ και αποσπάστηκαν με έξι πόντους (29-35), την στιγμή που οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +10 (31-41).

To συγκρότημα του Navarro βελτίωσε κατά πολύ την λειτουργία του στα μετόπισθεν και μείωσε ακόμη και στους τέσσερις πόντους (50-54), ωστόσο η Bonn πήρε βαθιά ανάσα και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” επτά πόντων (50-57). Μάλιστα η Malaga δεν περιορίστηκε εκεί και έκλεισε την ψαλίδα στην μία κατοχή (58-60), όμως το σύνολο του Lisalo απάντησε με ένα σερί 0-7 για το 58-67. Οι “πράσινοι” έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και μείωσαν στους τέσσερις πόντους (63-67), όμως δύο βολές του Shorts έγραψαν το 63-69 και έγειραν ξανά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Η Malaga εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Shorts και έμεινε ζωντανή, διαμορφώνοντας το 67-69 στα 18”. Ο Shorts αστόχησε και στις δύο βολές, το σουτ του Perry από την περίμετρο δεν βρήκε στόχο και έτσι η πρόκριση κατέληξε σε γερμανικά χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 31-41, 50-57, 67-69

Δείτε τα στατιστικά εδώ