Ο μικρός τελικός των απογοητευμένων φαβορί κατέληξε στα χέρια της Tenerife, που ήταν πιο ψύχραιμη στο τελευταίο λεπτά και έφτασε στην τρίτη θέση του τουρνουά. Από την άλλη πλευρά η Malaga άγγιξε μία μεγάλη ανατροπή, άλλα έμεινε με άδεια χέρια, αν και ήταν αυτή που φιλοξένησε το Final 4. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο “διόσκουρος” Huertas με 10 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο παλιός μας γνώριμος Kendrick Perry με 22 πόντους.

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση, με τους τυπικά αλλά κι ουσιαστικά φιλοξενούμενους να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας μία “βραχεία κεφαλή” (29-31). Στην συνέχεια η ομάδα του Vidoretta ανέβασε στροφές και με οδηγό την εξαιρετική της άμυνα έκανε ένα επιμέρους 9-22 και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με “προίκα” 15 πόντων (38-53).

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στα επόμενα λεπτά, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει και την Tenerife να το εκμεταλλεύεται και να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 14 πόντων (52-66). Πάντως, η Malaga δεν πέταξε λευκή πετσέτα και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφερε το παιχνίδι στα ίσα στα 66” πριν την λήξη (78-78), ωστόσο με γκολ – φάουλ του Fernandez οι “κίτρινοι” ανέκτησαν τα ηνία (78-81 στα 48”). Τελικά η Tenerife κατάφερε να φτάσει οριστικά στην νίκη και στην κατάκτηση της τρίτης θέσης έπειτα από τρίποντο του Doornekamp στα 13” πριν την λήξη του αγώνα, το οποίο έγραψε το 79-84.

Τα δεκάλεπτα: 29-31, 38-53, 52-66, 79-84

Δείτε τα στατιστικά εδώ