Η Pinar Karsiyaka έκανε το “θαύμα” της ξανά επικρατώντας επί της Zaragoza με 79-84 και πλέον βρίσκεται στον τελικό του Basketball Champions League περιμένοντας τον αντίπαλό της.

Η Karsiyaka μπήκε “ζεστά” στο παρκέ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δείχνοντας τη διάθεσή της κυρίως από την άμυνα. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, προηγήθηκε με 5-12 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Henry και Morgan. Στη συνέχεια, αν και η Zaragoza έκανε προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της, οι Τούρκοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με το σκορ να βρίσκεται στο εμφατικό 17-29.

Η κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με παρόμοιο τρόπο, με την ομάδα του coach Ufuk Sarica να “κλείνει” το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με διψήφια διαφορά (33-43). Ωστόσο, στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί αντέδρασαν. Πιο συγκεκριμένα, το “συγκρότημα” του coach Luis Casimiro, με ένα “ξέσπασμα” μείωσε τη διαφορά μόλις στους 4 πόντους (49-53) 3 λεπτά περίπου πριν το τέλος της περιόδου. Λίγο αργότερα μάλιστα, οι τυπικά γηπεδούχοι πέρασαν και μπροστά στο σκορ “κλείνοντας” το δεκάλεπτο με ένα δίποντο από τον Rasheed Sulaimon (60-57).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε αμείωτο ενδιαφέρον. Αρκετές εναλλαγές στο σκορ και πλούσιο θέαμα από τις δυο ομάδες. Αν και οι Τούρκοι απέκτησαν “αέρα” 7 πόντων (72-79), ο Nicolas Brussino μείωσε με ένα τρίποντο, κραττώντας την ομάδα του “ζωνταντή”. Οι Ισπανοί είχαν ευκαιρίες, ωστόσο η εξαιρετική αμυντική λειτουργεία της Karsiyaka  δεν τους άφησε να διεκδικήσουν παραπάνω το “εισιτήριο” για τον τελικό. Έτσι, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 79-84, η Pinar Karsiyaka κατάφερε να πανηγυρίσει μια ακόμη σπουδαία νίκη, η οποία την φέρνει στον τελικό του Basketball Champions League και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της. 

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Sek Henry, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, ενώ με αξιώσεις στο πλευρό του στάθηκε και ο Amath M’Baye, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους. Αρκετά θετική ήταν και η παρουσία του Raymar Morgan, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ. 

Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Jacob Wiley, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Nicolas Brussino, ο οποίος “σταμάτησε” στους 18 πόντους, ενώ “κατέβασε” παράλληλα και 7 ριμπάουντ. Τέλος, αρκετά θετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Elias Harris, ο οποίος είχε 15 πόντους.

Δεκάλεπτα: 17-29, 33-43, 60-57, 79-84

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.