Ο Kristers Zoriks θα στοιχειώνει για καιρό τα όνειρα του Περιστερίου. Ο 22χρονος γκαρντ της VEF Riga… σκότωσε την ομάδα της δυτικής όχθης στο χθεσινό ματς των Λετονών με το Περιστέρι. Έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο από την γωνία με παίκτη πάνω του στα 1,1΄΄ πριν το τέλος του ματς, έκανε το 60-57, χάρισε τη νίκη στην ομάδα και παράλληλα πέταξε έξω από τη συνέχεια του Basketball Champions League το Περιστέρι.

Ο Kristers Zoriks μίλησε για την «εκτέλεση» του Περιστερίου. Θυμήθηκε το απίστευτο τρίποντο που έβαλε και το χαρακτήρισε μεν «τυχερό», αλλά όπως ξεκαθάρισε αυτό ήταν το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας του.

Αναλυτικά ο παίκτης της VEF Riga, Kristers Zoriks είπε για το ματς, αλλά φυσικά και μυθικό τρίποντό του, με το οποίο το Περιστέρι αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει την διοργάνωση:

«Αρχίσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι, πήραμε διαφορά 15 πόντων, αλλά γνωρίζαμε πως δεν θα ήταν έτσι απλά τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι αντέδρασε, εμείς χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ. Ήμουν τυχερός που έβαλα το τελευταίο σουτ, πιθανότατα το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας μου σε αυτό το επίπεδο, του BCL… Προχωρούμε. Δεν ξέρω με ποιον θα παίξουμε στην επόμενη φάση, στόχος μας ήταν να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση, κυνηγώντας κάθε παιχνίδι».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ZΟRIKS (ΣΤΟ 2΄.13΄΄)