Ο Προμηθέας κατάφερε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του αγώνα παρά την πολύ κακή του δεύτερη περίοδο και το τραγικό ξεκίνημα στο β’ ημίχρονο αλλά στα τελευταία επτά λεπτά έβγαλε ξανά τις παθογένειες του, γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα με 63-57 από την Μπρέσια.

Οι Ιταλοί είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Αβούντου Αμπάς ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους και στα 6 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λούκα Βιτάλι με 14 πόντους και 4 τρίποντα- “μαχαιριές” στην… καρδιά του Προμηθέα.

Η ομάδα της Πάτρας, είχε πολύ κακή βραδιά στην επίθεση με τους Μάντζαρη και Φίλερ να έχουν από 12 πόντους. Κορυφαίος για το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά, ο Οκτάβιους Έλις με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Αγώνας

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά με όπλο την άμυνα της μπήκε καλύτερα στον αγώνα παίρνοντας από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης με τον Έλις, 0-4 και χτίζοντας ένα +8, 5-13 με τον Λίποβι. Λίγο αργότερα ο Μαυροκεφαλίδης με 2/2 βολές έκανε το 7-15 αλλά το δεύτερο προσωπικό τρίποντο του Λούκα Βιτάλι διαμόρφωσε το 10-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για την Ελληνική ομάδα καθώς δεν βρήκε ποτέ επιθετικές λύσεις (επιμέρους σκορ 16-3). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οι Πατρινοί σκόραραν μόλις τρεις πόντους (τρίποντο Δημήτρη Αγραβάνη) αλλά η άμυνα τους ήταν αυτή που τους κράτησε μέσα στο παιχνίδι. Έτσι, η ομάδα του Βισέντζο Εσποσίτο εκμεταλλευόμενη την επιθετική δυστοκία των φιλοξενούμενων, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 8 πόντους, 26-18 έχοντας για πρωτεργάτη και στις δύο πλευρές του παρκέ τον Αβούντου Αμπάς.

Παρόμοιο το έργο και στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Προμηθέα να μην μπορεί να βρει λύσεις επιθετικά και τους Ιταλούς να ανεβάζουν την διαφορά στους 14, 38-24, με νέο τρίποντο του Λούκα Βιτάλι και καλάθια του Τάιλερ Κέιν. Όμως, η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου με τους Πατρινούς να βρίσκουν λύσεις από Φίλερ, Λίποβι και στο τέλος Μάντζαρη για το προσπέρασμα, 40-41. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά “έτρεξε” επιμέρους σκορ 2-17 και ανέκτησε το προβάδισμα χάρη σε μεγάλο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Προμηθέας είχε πλέον ξαναπάρει το προβάδισμα πραγματοποιώντας παλικαρίσια ανατροπή από το -14 και μπήκε στην τελευταία περίοδο με την ψυχολογία στα ύψη. Μάλιστα έφτασε μέχρι το +6 με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να κάνει… σμπαράλια την άμυνα της Μπρέσια είτε από το τρίποντο είτε από την ρακέτα, 43-49 στο 33′. Αλλά οι Έλληνες δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ. Οι Ιταλοί με τον Αβούντου Αμπάς σε τρομερή κατάσταση και με την άμυνα τους να… σπάει κόκαλα έκαναν σερί 12-0 για να ανατρέψουν το -6 και να το κάνουν +6 μέσα σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, 55-49! Ο Κρις Μπαμπ έσπασε το σερί με σουτ έξω από τα 6,75 αλλά ο Αμπάς με νέο καλάθι από την ρακέτα έγραψε το 57-52 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Οκτάβιους Έλις ξανάριξε την διαφορά στους τρεις με ζευγάρι βολών, 57-54 όμως στο 01:17 για το τέλος ο Λούκα Βιτάλι έβαλε το τέταρτο του τρίποντο (4/5) για να δώσει πολύ μεγάλο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, 60-54. Στο ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Έλις κέρδισε νέο φάουλ αλλά αυτή τη φορά αστόχησε δις από την γραμμή της φιλανθρωπίας και σαν να μην έφτανε αυτό ο Αμπάς σκόραρε για τρεις στην άλλη πλευρά του γηπέδου τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς (63-54 στα 40″). Το τελικό 63-57 διαμόρφωσε από τα 6,75 ο Φίλερ κατεβάζοντας λίγο την διαφορά καθώς μπορεί να “παίξει ρόλο” σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ