Ο Προμηθέας Πάτρας δεν ήταν αυτός που έπρεπε για κάτι παραπάνω από 35 λεπτά αλλά πήρε την νίκη στο τελευταίο μέρος του αγώνα βγάζοντας την υποχρέωση κόντρα στην σκληροτράχηλη Ράτιοφαρμ Ούλμ.

Για την Ελληνική ομάδα, η οποία πανηγύρισε την έκτη της νίκη στο Eurocup (6-2), ξεχώρισαν οι Λίποβι (16 πόντους), Χολ (13 πόντους), Κασελάκης (14 πόντους), Έλλις (10 πόντους και 8 ριμπάουντ).

Για το σύνολο του Γιάκα Λάκοβιτς, το οποίο γνώρισε την έβδομη ήττα του στην διοργάνωση (1-7), κορυφαίος ήταν ο Αντρέας Όμπστ με 20 πόντους ενώ από κοντά ο Κιλιάν Χέις με το double double του (12 πόντους, 11 ασίστ).

Ο Αγώνας

Ιδανικό το ξεκίνημα των Πατρινών στην αναμέτρηση με τους Μπάμπ και Φίλερ να μπαίνουν ορεξάτοι στο παρκέ (5 πόντους έκαστος) για το 10-2. Η Ούλμ με τον Χίνρικς να πετυχαίνει επτά πόντους προηγήθηκε με 12-13. Ο Λίποβι πήρε το όπλο του για το +7 του Προμηθέα αλλά ο Ζόραν Ντράγκιτς με πέντε αναπάντητους πόντους μείωσε στο καλάθι, 22-20 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Με γκολ-φάουλ του Όμπστ οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ, 27-29. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Μάκη Γιατρά, με πρωτεργάτη τον Λεωνίδα Κασελάκη, “έτρεξε” σερί 13-0 για να προηγηθεί πρώτη φορά στην αναμέτρηση με διψήφια διαφορά πόντων (40-29). Όμως και πάλι, ο Αντρέας Όμπστ έδωσε την λύση για την ομάδα Γερμανικού Νότου και με το τρίτο προσωπικό τρίποντο του έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 42-40.

Στην τρίτη περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες με την αναμέτρηση να είναι πολύ ισορροπημένη και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, 53-53. Λίποβι για τους γηπεδούχους και Μπρίσκο για τους Γερμανούς “τράβηξαν το κουπί” στην επίθεση. Το δεκάλεπτο “έκλεισε” στο 58 όλα χάρη σε ένα δίποντο του Φίλιπς.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα άρχισε με τρίποντα από Λίποβι και Χέις για την απόλυτη ισορροπία στους 61 πόντους. Ο Χολ έφτασε τους 11 πόντους βάζοντας τους Πατρινούς μπροστά στο σκορ με τρεις αλλά ο Όμπστ με το τέταρτο του τρίποντο έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ντράγκιτς μάλιστα, έδωσε το προβάδισμα στην Ούλμ από τα 6,75 αλλά ο Προμηθέας με σερί 5-0 ξαναπήρε τα ηνία της αναμέτρησης (74-70, τρία λεπτά για το τέλος). Το τάιμ άουτ του Γιάκα Λάκοβιτς έπιασε τόπο καθώς ο Ζόραν Ντράγκιτς σκόραρε πήρε και το φάουλ αλλά για καλή τύχη της ομάδας του Μάκη Γιατρα η συμπληρωματική βολή βρήκε σίδερο και το 74-72 παρέμεινε. Ένα τρίποντο του Κασελάκη και ένα δίποντο του Έλις έδωσαν επιτέλους ανάσα στον Προμηθέα, δύο λεπτά πριν το φινάλε, “γράφοντας” το 79-72. Ο Όμπστ πήγε να δώσει “το φιλί της ζωής” στην Ούλμ με έμμεσο τρίποντο (79-75) αλλά ήταν πολύ αργά καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και διαμόρφωσαν το τελικό 82-77.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ