Ο Προμηθέας χάρις στο εξαιρετικό του τέταρτο δεκάλεπτο (12-29) κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να επιστρέψει από το -17 (λίγο νωρίτερα είχε φτάσει στο -20), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο  όμως η Buducnost εκμεταλλεύτηκε την κούραση των Πατρινών από την υπερπροσπάθεια της τελευταίας περιόδου κι έτσι κατάφερε να επικρατήσει με 95-89. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 2-1 και έπιασαν την ελληνική ομάδα στην βαθμολογία, που έχασε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από το Μαυροβούνιο στην κανονική διάρκεια και τελικά λύγισε στην παράταση.

Koρυφαίος για τους νικητές ήταν ο Booth με 18 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Haynes με 16 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Από εκεί κι έπειτα εξαιρετικός ήταν ο Kaba με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ επίσης διψήφιος ήταν κι ο Reynolds με 10 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Young με 22 πόντους και πέντε ασίστ, με τον Cowan επίσης να πετυχαίνει άλλους 15. Ακόμη διψήφιοι ήταν κι οι Kulboka, Γκίκας και Κακλαμανάκης με 11,11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο “μονομάχοι” αν κι ήταν νωρίς στην αναμέτρηση, έβρισκαν και συμβάδιζαν στο σκορ (5-5), με τους Μαυροβούνιους να τρέχουν στην συνέχεια ένα 5-0 και να αποσπώνται με πέντε πόντους (10-5). Το συγκρότημα του Jovanovic έβρισκε πάντα τον τρόπο να είναι στην πρωτοπορία του σκορ, ωστόσο οι Αχαιοί με ένα μικρό κρεσέντο του Young προσπέρασαν για πρώτη φορά στον αγώνα (18-19).Βέβαια οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι στο μπροστά μέρος του παρκέ και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (26-23), με τους Πατρινούς όμως να έχουν ως κέρδος την εξαιρετική εικόνα του Κακλαμανάκη.

Η Buducnost εξακολουθούσε να είναι πολύ αποτελεσματική στο μπροστά μέρος του παρκέ, την στιγμή που κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την επιθετική λειτουργία του συνόλου του Γιατρά. Με αυτόν τον τρόπο οι Μαυροβούνιοι πήραν προβάδισμα εννιά πόντων (37-28) που ήταν και το μεγαλύτερό τους μέχρι εκείνο το σημείο της συνάντησης. Ο Young με ένα γκολ-φάουλ έδωσε μικρή ανάσα στην ομάδα του (37-31), όμως οι αποφασισμένοι παίκτες του Jovanovic έτρεξαν ένα σερί 11-0 και ξέφυγαν με 17 πόντους (48-31), την στιγμή που πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους (50-35).

Ο Προμηθέας μπήκε διατεθειμένος να αλλάξει την μοίρα της αναμέτρησης και με τους Μουράτο και Kulboka διαμόρφωσε το 50-40, ενώ λίγο αργότερα μείωσε και στους εννιά (52-43). Παρόλα αυτά η χαρά των φιλοξενουμένων ήταν πρόσκαιρη, καθότι οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 8-0 και ισοφάρισαν την μέγιστη τιμή του πλεονεκτήματός τους (60-43). Με αυτόν τον τρόπο έβαλαν τεράστια πίεση στους αντιπάλους τους και μάλιστα με ένα νέο 7-0 πήραν αέρα 20 πόντων (67-47), την ώρα που μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 17 πόντων (69-52).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επανέλθουν και με δίποντο του Young μείωσαν στους 12 (73-61), ωστόσο φαινόταν πως είχαν μακρύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να προβληματίσουν ουσιαστικά τους Μαυροβουνίους. Βέβαια οι Αχαιοί είχαν σφίξει πάρα πολύ την άμυνά τους και προσπαθούσαν να επανέλθουν πλήρως στην διεκδίκηση της νίκης, ενώ με δύο καλάθια του Cowan έγραψαν το 73-65. Mάλιστα η αντεπίθεση του συνόλου του Γιατρά δεν σταμάτησε εκεί και με ένα τεράστιο τρίποντο του Γκίκα στα 2:45 πριν την λήξη του αγώνα έφτασε μετά από πάρα πολύ ώρα σε απόσταση μίας κατοχής (74-71).

Ο Reynolds με ένα τεράστιο σουτ έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του (77-71), αλλά ο Γκίκας με ακόμη ένα τεράστιο σουτ έξω από την περίμετρο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του (77-79) στα 37”. Ο Kaba με follow ισοφάρισε στους 79 πόντους, με τον Young να δίνει το πάνω χέρι στην ομάδα του στα 7΄΄ (79-81). Οι ψυχωμένοι Μαυροβούνιοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με coast to coast του Booth έφεραν τον αγώνα στα ίσα, ενώ το ματς οδηγήθηκε στην παράταση έπειτα από το block του Lazic στον Τσαϊρέλη.

H Βuducnost με τους Booth και Kaba να πρωταγωνιστούν ξέφυγε με έξι πόντους (87-81) κι έφερε σε δύσκολη θέση τους Πατρινούς, που ξόδευαν τις επιθέσεις τους σε μακρινά και βιαστικά τρίποντα. Ο Haynes με lay up έδωσε διαφορά 13 πόντων στην ομάδα του στα 37” (95-82), δίνοντάς της με αυτόν τον τρόπο οριστικά κι αμετάκλητα το μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα, που πήγε να της φύγει από τα χέρια παρά τα τεράστια προβαδίσματα που είχε μέχρι το 35′.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-35, 69-52, 81-81 (κδ),  95-89

Δείτε τα στατιστικά εδώ